• Πολιτική

    Ερντογάν: Τον επόμενο μήνα θα παραλάβουμε τους S-400 – «Τους έχουμε ήδη πάρει»

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Στη διπλωματία ευελπιστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να λύσει το ζήτημα με την παράδοση των F-35 από τις ΗΠΑ και μάλιστα πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, στα τέλη Ιουνίου.

    Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να αψηφά τις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η Άγκυρα θα προμηθευτεί κανονικά τους ρωσικού πυραύλους S-400 από τη Μόσχα, μέσα στο επόμενο μήνα. «Δεν λέω πως θα πάρουμε S-400, αλλά λέω πως ήδη θα έχουμε πάρει. Τελείωσε αυτή η δουλειά. Τον επόμενο μήνα θα γίνει η παράδοσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικα.

    «Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά τα προβλήματα των S-400 με τα F-35. Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Εκεί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα των αδελφών Τουρκοκυπρίων» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    «Σήμερα διαθέτουμε 4 πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Πρώτη φορά στην ιστορία μας συμβαίνει αυτό. Θα κάνουμε γεωτρήσεις και αν θέλει ο Θεός θα βρούμε αέριο. Και τότε θα ρωτήσουμε τους άλλους εσείς τι δουλειά έχετε εδώ, τι κάνετε εδώ; Eμείς είμαστε εγγυήτρια χώρα κι υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» τόνισε.

    Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους ευθύνονται όταν η χώρα του αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αυτών.

    Ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους ευθύνονται, όταν η χώρα του αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ