• Πολιτική

    Ερντογάν: Θα συνεχίζουμε τις έρευνες με το Oruc Reis

    • NewsRoom
    Erdogan

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Έτοιμη να διατηρήσει την προκλητική παρουσία του σεισμογραφικού Oruc Reis στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δηλώνει η Άγκυρα, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντγοάν να ανακοινωνει πως το ερευνητικό θα συνεχίσει τις έρευνες.

    Όπως δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος Πρόεδρος, η  Τουρκία συνεχίζει έρευνες με το  Oruc Reis και το Yavuz (το οποίο προς το παρόν έχει αποχωρήσει από την περιοχή) όσο και με τα Kanuni και Fatih στη Μαύρη Θάλασσα. έχοντας στόχο να ενταχθεί στις  πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη, πολιτικά και οικονομικά.

    «Όταν πετύχουμε τον αγώνα μας η Τουρκία θα μπει στις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη πολιτικά και οικονομικά. Θα συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, θα συνεχίσουμε με το Oruc Reis, θα συνεχίσουμε με το Fatih, με το Kanuni, με το Yavuz. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, θα είμαστε πολύ διαφορετικοί στο μέλλον χάρη στις σεισμικές μας έρευνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Hurriyet.

    Η Τουρκία ανακοίνωσε με νέα NAVTEX την παραμονή του  ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, ένα μόλις 24ωρο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον φονικό σεισμό της Σάμου. Η νέα  NAVTEX έχει χρονική διάρκεια από σήμερα 1 Νοεμβρίου μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Τη νέα τουρκική Navtex που δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας καταδίκασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών



    ΣΧΟΛΙΑ