• Πολιτική

    Ερντογάν: Οι Χριστιανοί μπορούν να επισκέπτονται την Αγία Σοφία για να την βλέπουν να λειτουργεί σαν τζαμί!

    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την προπαγάνδα του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά την αμφιλεγόμενη κίνησή του.

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού του συμβουλίου, ο Ερντογάν δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «το εκ νέου άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Εχθρικές επιθέσεις και πολιτικές κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας».

    Ο Ερντογάν παρουσίασε ως το μεγάλο του επίτευγμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ τόνισε οι Χριστιανοί θα μπορούν να την επισκέπτονται αλλά μόνο για να βλέπουν πώς λειτουργεί ως τζαμί! Επανέλαβε ότι η Αγία Σοφία θα είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτή, ενώ πρόσθεσε πως θα επιτηρούν την Αγία Σοφία 500 αστυνομικοί νυχθημερόν.

    Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους νέους της Κωνσταντινούπολης να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή στην Αγία Σοφία.

    Ο Ερντογάν υποστήριξε για άλλη μια φορά πως η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τα εδάφη και τον πλούτο κανενός, αλλά πως είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει τους μελλοντικούς μας στόχους, «για την αντιστάθμιση των αδικιών που έχουμε υποστεί στο παρελθόν όσο και για την υπεράσπιση των σημερινών μας δικαιωμάτων», όπως ανέφερε.



    ΣΧΟΛΙΑ