• Πολιτική

    Ερντογάν: Επαναλαμβάνει τα «fake news» περί νεκρών στον Έβρο – «Ο Μητσοτάκης να μάθει το Διεθνές Δίκαιο»

    Ερντογάν


    Νέες βολές κατά της Ελλάδος εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με το κλείσιμο των συνόρων και προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις εις βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι δεν ξέρει και δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν σκέφτεται να κλείσει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες καλώντας την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της εφαρμόζοντας το Διεθνές Δίκαιο.

    «Η Ελλάδα δεν ξέρει το Διεθνές Δίκαιο. Ο Μητσοτάκης πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο. Θα πρέπει να διαβάσει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Θα πρέπει να ξέρουν ότι η στάση που ακολουθούν στη συνοριογραμμή είναι δολοφονική.

    Ο Ερντογάν δε στάθηκε μόνο εκεί αλλά συνέχισε την σωρεία fake news που έχει «εξαπολύσει» κατά της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα, επαναλαμβάνοντας τον θάνατο 4 – 5 προσφύγων στα σύνορα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα παρουσιάσει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ εικόνες με «ανθρώπους τους οποίους έγδυσαν» στα σύνορα.

    Συνεχίζοντας τα πυρά του κατά της Ελλάδας, ο Ερντογάν στάθηκε στο κλείσιμο των ελληνικών συνόρων. «Η πρόταση μου στην Ελλάδα είναι: «Ανοίξτε τις πύλες σας». Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι πρόσφυγες) δεν θα είναι μόνιμα στην Ελλάδα. Αφήστε τους να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης», υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «ανθρωπιστικός διαμοιρασμός».

    Με αυτές τις δηλώσεις ο Ερντογάν επιβεβαιώνει ουσιαστικά το «άκυρο που έφαγε» από τους θεσμούς στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στρέφεται ξανά εναντίον της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος ανακοινώνει Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό – προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, αφήνοντας ανοικτή και τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.



    ΣΧΟΛΙΑ