• Πολιτική

    Επίθεση Πούτιν σε Σαουδική Αραβία για την κατάρρευση των τιμών στο πετρέλαιο

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Βλαντιμίρ Πούτιν


    Επικριτικός κατά της Σαουδικής Αραβίας για τη στάση που τήρησε στην σύνοδο του OPEC+ εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ο Πούτιν επέκρινε τη Σαουδική Αραβία στην σύνοδο του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, επισημαίνοντας τις επιδράσεις που είχε η πανδημία του κορονοϊού στην πτώση της ζήτησης σε πετρέλαιο παγκοσμίως.

    «Η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά είναι δύσκολη και η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε αισθητή πτώση της ζήτησης σε ενεργειακές πηγές» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, με θέμα την κατάσταση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

    Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην διεθνείς αγορές θα πρέπει να μειωθεί η παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

    Ο Αλεξάντρ Νόβακ, συμμεριζόμενος την εκτίμηση του Ρώσου προέδρου, επισήμανε ότι για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στον κλάδο πρέπει να καταβληθούν κοινές προσπάθειες για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις οποίες θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες που είναι ή δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.



    ΣΧΟΛΙΑ