Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι -ουσιαστικά τελευταίες- πληρωμές του β’ κύκλου της «επιστρεπτέας προκαταβολής». Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 844 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 50,1 εκατ. ευρώ.
Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν την «επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ» ανέρχεται σε 89.729 δικαιούχους, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση, μέσω κρατικών δανείων, συνολικού ύψους 1,259 δισ. ευρώ. Συνεπώς, από τον α’ και τον β’ κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής», έχουν συνολικά καταβληθεί 1,861 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσει και γ’ κύκλος (κυρίως προς τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα), ύψους λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ, ώστε η ρευστότητα των επιχειρήσεων να ενισχυθεί συνολικά με 3 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, σήμερα πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.936 δικαιούχων της «Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού», ποσό συνολικού ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 56.000 ευρώ που δόθηκαν σε 70 δικαιούχους της «Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού Ι» της περιόδου Μαρτίου- Απριλίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λέιν (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός ενδέχεται να μείνει πάνω από 2% για μεγάλο διάστημα
- Λιμενικό Σώμα: Εκπαιδευτικά προγράμματα για «Επιτήρηση Θαλασσίου Πεδίου» και «Υποστήριξη Επιχειρήσεων»
- Παπαθανάσης: Έργο 500.000 ευρώ στην Πτολεμαΐδα για τον εξηλεκτρισμό της τηλεθέρμανσης
- Σκληρή αντεπίθεση Αναστασιάδη: Ζητά ανεξάρτητη έρευνα για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία» στην Κύπρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.