• Πολιτική

    Επιμένει η ΝΔ για σύμβουλο Τσακαλώτου: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά»

    Νεα δημοκρατία ΝΔ


    Επιμένει η Νέα Δημοκρατία να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με την εμπλοκή συμβούλου του Υπουργού σε υπόθεση μίζας και εκβιασμού.

    Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση, σε νέα ανακοίνωσή της που εξέδωσε σήμερα, αναφέρει πως o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου.

    Με βάση τα νέα στοιχεία, η ΝΔ επιμένει στις ερωτήσεις που είχε θέσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το πρώτο δημοσίευμα που αποκαλύπτει εμπλοκή συμβούλου του κ. Τσακαλώτου σε υπόθεση μίζας 1,8 εκ. ευρώ και τόσο  ο Υπουργός Οικονομικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να σιωπούν.

    H υπόθεση λαμβάνει σήμερα νέες διαστάσεις αφού σε νέο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά ο μηχανισμός εκβιασμού, καθώς και το γεγονός ότι o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου. 

    Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στα ερωτήματα που έχει θέσει μέχρι να λάβει πειστικές απαντήσεις. 

    Γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία;

    Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός;

    Και κυρίως: Πως είναι δυνατόν ο κ. Τσακαλώτος να μην έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του; Φοβάται κάτι ή έχει κάτι να κρύψει;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Περίεργη η σιωπή του Μαξίμου για την υπόθεση της καταγγελίας κατά Τσακαλώτου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος ΝΔ-Τσακαλώτου: Εξηγήσεις για εμπλοκή συμβούλου του υπουργού σε εκβιασμό μάρτυρα ζητά η αντιπολίτευση



    ΣΧΟΛΙΑ