• Πολιτική

  Επικοινωνία Γεωργιάδη-ΠΟΕΔΗΝ για την ανανέωση των συμβάσεων 2.000 υγειονομικών

  Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

  Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης


  Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επικοινώνησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ζήτησε στοιχεία για το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων 2.000 υγειονομικών που εργάζονται στα νοσοκομεία με διετείς συμβάσεις του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

  «Σήμερα επικοινώνησε με την Ομοσπονδία ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, για ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην ανανέωση των συμβάσεων 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ.

  Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για θετική εξέλιξη και άμεση ανταπόκριση του κ. Γεωργιάδη, προσθέτοντας ότι δόθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ στον υπουργό στοιχεία που πιστοποιούν ότι υπάρχει νομική δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων.

  Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων.

  Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι 2.000 εργαζόμενοι υπηρετούν σε θέσεις πρώτης γραμμής, τραυματιοφορείς, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, τεχνικοί, διοικητικοί, εργάτες κ.λπ.

  Προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκπαιδεύτηκαν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, η μη ανανέωση των προγραμμάτων εργασίας τους δημιουργεί δυσαναπλήρωτα κενά.

  Διαβάστε επίσης:

  Γεραπετρίτης: Μία συζήτηση με την Τουρκία δεν μπορεί να αφορά τα θέματα κυριαρχίας

  ΓΓ Υπουργείου Υγείας: Οι πρώτες αποκλειστικές δηλώσεις, τα προσωπικά στοιχήματα και το who is who

  Drewry: Αυξήθηκαν μετά από μήνες οι ναύλοι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων  ΣΧΟΛΙΑ