• Πολιτική

    Έντονη η δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

    • Αλίκη Χατζή
    Είπε- ξείπε ο Κυρανάκης για τη διαγραφή Μπογδάνου - Τώρα δεν θέλει εξηγήσεις


    Ούτε «cool», ούτε ψύχραιμοι είναι στην κυβερνητική παράταξη όταν βουλευτής της δημοσιοποιεί ονόματα νηπίων, υιοθετώντας σχόλιο εθνικιστικού ιστότοπου.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ανάρτηση στα social media από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, δημοσιογράφο και βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, δημιουργεί πολιτικό ζήτημα και θυμώνει έναν αξιόλογο αριθμό κυβερνητικών στελεχών.

    Οι σχολαστικοί παρατηρητές της πολιτικής επικαιρότητας θα θυμούνται ένα σχόλιό του στο twitter για τανκς στην ΕΡΤ, το οποίο έγινε προεκλογικά, προκάλεσε αντιδράσεις και μάλιστα η τότε εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, είχε πει ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές» και είχε ξεκαθαρίσει πως ο δημοσιογράφος δεν θα είναι υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές.

    Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βέβαια, συμπεριελήφθη τελικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και μάλιστα εξελέγη βουλευτής, έκτος σε σταυρούς στην Α’ Αθήνας. Κατά καιρούς, προκαλεί με δηλώσεις του, που κρίνονται ακραίες. Τώρα, έκανε κάτι που προξένησε έντονες αντιδράσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, καθώς πέραν των άλλων, αφορούσε μικρά παιδιά. Ανάρτησε, επίσης στο twitter, άρθρο του meaculpa.gr, στο οποίο μεταξύ άλλων δημοσιοποιούνταν παράνομα κατάλογος με ονοματεπώνυμα νηπίων, μαθητών ενός νηπιαγωγείου της Αθήνας.

    «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος, σε ένα άρθρο – σχόλιο που «αποκάλυπτε» ότι μόλις τρία παιδιά είχαν «ελληνικά» ονόματα, «αναδείκνυε» το δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το Μεταναστευτικό και, συμπτωματικά, εξυμνούσε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, περιγράφοντάς τον ως τον μόνο που ασχολείται, ενώ οι άλλοι βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ «παραμένουν εξαφανισμένοι».

    Για το θέμα διατυπώνονται ερωτηματικά, όπως αυτό προς το υπουργείο Παιδείας, που εκ των πραγμάτων καλείται να ερευνήσει την σοβαρή υπόθεση: πώς και από πού βρέθηκε ο κατάλογος με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών του νηπιαγωγείου και της δασκάλας τους, ο οποίος δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο meaculpa.gr;

    Αυτά είναι … απόρρητα προσωπικά δεδομένα

    Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και αντιλαμβανόμενος την κυβερνητική δυσαρέσκεια, προσπάθησε αρχικά να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν ήξερε ότι το δημοσίευμα με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» είχε όντως κατάλογο με μαθητές νηπιαγωγείου της Αθήνας.

    Ωστόσο, επανήλθε με νεότερη ανάρτηση στο twitter και αφού ο ιστότοπος (ύστερα από αρκετές ώρες) αφαίρεσε τον παράνομα δημοσιευμένο κατάλογο με τα ονόματα παιδιών και ζήτησε συγγνώμη, κάνοντας λόγο για «ατόπημα».

    Σε αυτήν αναφέρει ότι ο υπεύθυνος για το λάθος στο συγκεκριμένο site απομακρύνθηκε, ότι το site δεν του ανήκει και ότι το δικό του λάθος ήταν ότι αναπαρήγαγε το κείμενο πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.

    Ισχυρίζεται δηλαδή ότι όταν έκανε την επίμαχη δημοσίευση, στις 19:50 της Τρίτης, νόμιζε πως είχε αφαιρεθεί ο κατάλογος με τα ονόματα μικρών παιδιών που στοχοποιούνταν.

    Πράγματι, ο ιστότοπος δεν ανήκει στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Του ανήκε μέχρι το 2019 όταν και εξελέγη βουλευτής και έπειτα φέρεται να έχει μεταβιβαστεί σε κοντινό του πρόσωπο. Αλλά ο ισχυρισμός του ότι την Τρίτη, όταν αναδημοσίευσε το κείμενο, νόμιζε πως το άρθρο που είχε αναρτηθεί 16 λεπτά πριν, είχε ήδη «διορθωθεί» σηκώνει συζήτηση.

    Όπως και να ’χει, αυτή η υπόθεση δημιούργησε και πολιτικό ζήτημα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό τη διαγραφή του συγκεκριμένου βουλευτή, τον οποίο εγκάλεσε για «εγκληματική» και «φρικιαστική» ενέργεια, ενώ και το ΚΚΕ απαίτησε από την κυβέρνηση εξηγήσεις για τη διαρροή και δημοσιοποίηση του καταλόγου με τα ονόματα των μαθητών και της δασκάλας τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντιδράσεις για Μπογδάνο μετά τη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα νηπίων

    Θεοδωρικάκος: Προτείνει εκστρατεία ενημέρωσης κατά της τρομοκρατίας στα σχολεία



    ΣΧΟΛΙΑ