• Πολιτική

    «Εντυπωσιασμένη» η Βρετανίδα υπ. Εσωτερικών με τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Μηταράκης

    Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Priti Patel με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη


    Εντυπωσιασμένη από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα έχει ψηφιοποιήσει από την αρχή μέχρι το τέλος τη διαδικασία αίτησης ασύλου για να παρακολουθεί υποθέσεις, να επιταχύνει τις αποφάσεις και να εξοικονομεί εκατομμύρια ευρώ που θα αναλώνονταν σε περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες εμφανίζει τη Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών, Priti Patel, η Telegraph.

    Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι η Βρετανίδα αξιωματούχος έχει στα σκαριά μια «ελληνικού τύπου» πολιτική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος, επιβάλλοντας νέους περιορισμούς στους αιτούντες άσυλο εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης που αντιμετωπίζει στο συγκεκριμένο θέμα η Ευρώπη.

    Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας, η υπουργός Εσωτερικών σχεδιάζει να διαμορφώσει παραπλήσια κέντρα διαμονής μεταναστών με αυτά που λειτουργούν στην Ελλάδα, όπου οι μετανάστες θα υπόκεινται σε περιορισμούς στις μετακινήσεις τους και θα πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου.

    «Τυχόν παραβίαση των κανόνων από την πλευρά τους θα μπορούσε να τους στερήσει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου», διευκρινίζει πηγή της βρετανικής κυβέρνησης που επικαλείται η εφημερίδα.

    «Όσοι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να παραμένουν εντός των κέντρων. Κάτι τέτοιο είναι δίκαιο εάν σου παρέχεται φαγητό και διαμονή», εξηγεί. «Οι Έλληνες έχουν θεσπίσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», προσθέτει.

    Όπως εξάλλου επισημαίνεται, οι μετανάστες θα μπορούσαν επίσης να αποκτούν «ψηφιακές εφαρμογές ασύλου» για την παρακολούθηση της προόδου των αιτήσεών τους σε smartphones ή υπολογιστές στα κέντρα.

    Οι σχετικές ζυμώσεις έρχονται στον απόηχο της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στο Λίβερπουλ από έναν αιτούντα άσυλο που βρισκόταν ακόμη στο Ηνωμένο Βασίλειο επτά χρόνια μετά την πρώτη απόρριψη της αίτησής του, καταλήγει η εφημερίδα.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας για το μεταναστευτικό

    Λουκασένκο-Μέρκελ: Συμφώνησαν στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης



    ΣΧΟΛΙΑ