• Πολιτική

    Εντυπωσιακά κέρδη στη Wall Street καθώς υποχωρούν οι φόβοι για τον εμπορικό πόλεμο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρά κέρδη έκλεισε για δεύτερη ημέρα η Wall Street χάρη στις θετικές ειδήσεις από την Κίνα, οι οποίες έκαναν λόγω για αισιοδοξία και πρόοδο γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου του Πεκίνου, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί μια επαφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Κίνας Liu He με τον ύπατο εκπρόσωπο των ΗΠΑ για ζητήματα Εμπορίου Robert Lighthizer και των Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin. Οι δύο πλευρές θα έχουν νέα επαφή στα μέσα Σεπτεμβρίου για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

    Θετικό αντίκτυπο στην αγορά ήρθε και από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη καθώς στην Ιταλία σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση ενώ στη Βρετανία οι βουλευτές μπλόκαραν (έστω και προσωρινά) το άτακτο Brexit, αλλά και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, πριν η απόφασή τους γίνει και επίσημα νόμος του κράτους.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.728,15 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 372,68 μονάδων (+1,41%). Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 26 έκλεισα σε θετικό πρόσημο και 4 σε αρνητικό . Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των IBM (3,41%), Caterpillar (3,28%) και Goldman Sachs (+2,67%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η μετοχή της Coca Cola (-1,13%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.976 μονάδες, με άνοδο  1,30% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 8.116,83 μονάδες, με άνοδο +1,75%.



    ΣΧΟΛΙΑ