• Πολιτική

    Ένας Τσίπρας από τα παλιά – το αντιμνημονιακό σενάριο στην υγειονομική του παραλλαγή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Λέγεται και ξαναλέγεται και ίσως να είναι μάταιο, αλλά η διαρκής διαπίστωση κάνει το θέμα ολοένα και πιο προβληματικό. Η αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται κατά τα φαινόμενα να προσλάβει ποτέ ουσιαστικά και σοβαρά χαρακτηριστικά. Θα είναι πάντα μία… παρορμητική, λαϊκιστική εκδήλωση, μια αντανακλαστική αντίδραση σε οτιδήποτε συμβαίνει.

    Σε αυτό το πνεύμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε την Κοζάνη, επειδή εκεί βρέθηκε ο πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες για να εξηγήσει στους πολίτες πως θα αξιοποιηθούν 7 δισ. ευρώ για τη μετάβαση της περιοχής στην μετα-λιγνίτη εποχή.

    Και τι έκανε; Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την … ΔΕΗ (!) και για την πανδημία και τις επιπτώσεις της, φθάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι «άνθρωποι πεθαίνουν και οι ημέτεροι πλουτίζουν».

    «Δεν πάει άλλο με δαύτους, με αυτούς που μας κυβερνούν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε «δεν ήταν αναπότρεπτες» και ότι «η χώρα χρειάζεται ηγεσία με αποφασιστικότητα, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη». «Σύντομα», ανέφερε, «αυτή η κυβέρνηση θα αποτελεί παρελθόν για τον τόπο»,  προσθέτοντας πως σήμερα … «η κοινωνία βράζει».

    Είναι προφανές ότι o Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί την σύγκρουση και όχι την λύση. Επιθυμεί το χάος και όχι την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Είναι προφανές ότι δεν διαθέτει κανέναν ηθικό φραγμό προκειμένου να προσκομίσει κάποιο πολιτικό όφελος. Η διάσταση αυτή να επενδύει μαζικά στον θάνατο με αφορμή μια υγειονομικά ανεξέλεγκτη κατάσταση  προσδοκώντας ταπεινά κομματικά οφέλη, είναι πρωτοφανής, τουλάχιστον στα μεταπολεμικά χρονικά. Δεν πρόκειται για πολιτικό κυνισμό αλλά για βαθύτατη ανθρωπιστική παρακμή.

    Είναι δεδομένο -δεν το κρύβουν άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ- ότι ο  Αλέξης Τσίπρας, έχοντας την πρόσφατη εμπειρία Καμμένου πρόχειρη, και στο πλαίσιο των ενεργειών συγκρότησης αρραγούς προοδευτικού ιδεολογικού μετώπου, μέσω της εκρηκτικής παρουσίας Πολάκη, κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

    Το σχέδιο είναι να στήσουν απέναντι σ’ ένα παγκόσμιο υγειονομικό πρόβλημα, ένα εθνικό αντικυβερνητικό μέτωπο προκειμένου να δημιουργήσουν συνθήκες αποδυνάμωσης του πολιτικού συστήματος και να εμφανιστούν ξανά ως αυτοί που θα καταργήσουν με την ίδια πολιτική τεχνοτροπία, με ένα νόμο και ένα άρθρο, τον covid -19, όπως κατήργησαν το μνημόνιο.  Έχουν την τεχνογνωσία, έχουν τον Πολάκη, μπορεί να έχουν έχουν και τον Βαρουφάκη.

    Είναι προφανές ότι ποντάρουν στο κίνημα των αρνητών του covid -19, στους «αντιστασιακούς» που δεν φορούν μάσκα, στους «επιστήμονες της ζωής και του πεζοδρομίου» που αρνούνται τα εμβόλια, δηλαδή σε όλες  τις … «ρωμαλέες» αντιδραστικές δυνάμεις, σέχτες και συλλογικότητες της διεθνούς και εγχώριας πρωτοπορίας.

    Το πόσο είναι πιθανόν να ξαναπαιχτεί το ίδιο αντιμνημονιακό σενάριο στην υγειονομική του παραλλαγή, θα το δούμε. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως φαίνεται να αντιμετωπίζει την φονική πανδημία ως πρώτης τάξεως επαναστατική ευκαιρία!

    Διαβάστε επίσης

    Ο Βενιζέλος προτείνει επέκταση της υποχρεωτικότητας σε δικαστικούς, εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς

    Πλεύρης: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες στα Χριστουγεννιάτικα πάρκα



    ΣΧΟΛΙΑ