• Πολιτική

    Ελληνική Λύση: Προαναγγέλλει «όχι» στον νόμο για την ψήφο των αποδήμων

    Κυριάκος Βελόπουλος

    Κυριάκος Βελόπουλος


    Κατά της ψήφισης οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης προανήγγειλε πως θα ταχθεί το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, βρίσκοντας ως αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ.

    Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει…. χάσει την λαϊκή νομιμοποίησή της, τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές, καθώς όπως αναφέρει « μεθοδεύει συνομιλίες με την Τουρκία, στη βάση «εθνικών υποχωρήσεων», χωρίς να τις προαναγγείλει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας».

    Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή ρύθμιση για την κατάργηση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, παρόμοια με αυτή που είχε στηρίξει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ελληνική Λύση στην προηγούμενη τετραετία, η οποία ωστόσο εκείνη την περίοδο δεν κατάφερε να ισχύσει λόγω της μη συμπλήρωσης της απαραίτητης πλειοψηφίας των 200 βουλευτών.

    Όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της Βουλής, προτίθεται να επαναφέρει άμεσα τη σχετική ρύθμιση που καταργεί τα εμπόδια στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους καθώς  στην παρούσα σύνθεση του κοινοβουλίου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση συμπληρώνουν τον αριθμό των 200 βουλευτών.

    Στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει:

    «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΈΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΈΣΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΤΗΣ ΝΔ

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σχετική έννοια» την «απομείωση της εθνικής κυριαρχίας», την οποία κατά το Σύνταγμα υποχρεούται να υπερασπίζεται.

    Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μεθοδεύει συνομιλίες με την Τουρκία, στη βάση «εθνικών υποχωρήσεων», χωρίς να τις προαναγγείλει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθιστά την κυβέρνηση παράνομη.

    Επιπλέον, όπως ρητά αναφέρει το Σύνταγμα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να προκηρύξει δημοψήφισμα για αυτό το υψίστης σημασίας, εθνικό θέμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει και προσφυγή στη Χάγη. Δεν προτίθεται όμως να πράξει ούτε αυτή την αυτονόητη Συνταγματική του υποχρέωσή.

    Η Ελληνική Λύση λοιπόν θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει την λαϊκή νομιμοποίηση, καθότι υφάρπάξε την ψήφο των Έλληνων κρύβοντας την εθνική προδοσία που θα διέπραττε.

    Για λόγους αρχής, πιστεύουμε ότι μία παράνομη κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί και φυσικά η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιαδήποτε κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία, αφού κάτι τέτοιο θα την καθιστούσε συνενοχή στην παρανομία».

    Διαβάστε επίσης

    Πούτιν: Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς βόμβες διασποράς

    Σκέρτσος: 10 μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα του 2027

    Κικίλιας: Εφιστώ την προσοχή όλων, βρισκόμαστε στις πιο επικίνδυνες κλιματολογικές συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών



    ΣΧΟΛΙΑ