• Πολιτική

    Έλενα Ακρίτα-Νεφέλη Μεγκ – Δύο κόσμοι αντίθετοι σε πορεία…επικρατείας

    Έλενα Ακρίτα- Νεφέλη Μεγκ

    Έλενα Ακρίτα- Νεφέλη Μεγκ


    Την απόλυτη προσωποποίηση του «δυο κόσμοι αντίθετοι» θα αποτελούσαν οι διαφαινόμενες υποψηφιότητες της κας Έλενας Ακρίτα στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεφέλης Μεγκ σε αυτό της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που φέρουν τους κ. Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, αντίστοιχα, να σκέφτονται σοβαρά την ένταξη των δύο κυριών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους.

    Και αυτό διότι, πέρα από την πρόδηλη ηλικιακή διαφορά, οι δύο γυναίκες, έχοντας ανάλογες ανησυχίες για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, άθελά τους, προκαλούν σοβαρούς τριγμούς στην κλασσική ανάγνωση του όρου «προοδευτικός». Καθώς, απέχουν έτη φωτός, όχι μόνο στο δημόσιο λόγο τους, αλλά κυρίως, εξαιτίας των αντιστρόφως ανάλογων πιθανών πολιτικών «στρατεύσεων» τους έναντι των κοινωνικών καταβολών τους.

    Και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να πει ο οιοσδήποτε ότι ο κοινός παρονομαστής τους είναι το χιούμορ και η «γλώσσα που κόκκαλα τσακίζει», οι επάλληλες σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι απόψεις της κας Ακρίτα, που πολλές φορές την ανάγκασαν να ζητήσει συγγνώμη, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σύγκρισης με όρους ευγένειας και, γιατί όχι ευπρέπειας.

    Η διάσημη συγγραφέας που… ξέφυγε

    Η κόρη του Λουκή Ακρίτα, του πιστότερου συνεργάτη του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου, συγγραφέας η ίδια πολλών από τα «βιβλία της νιότης» μας, με πένα «Γόβα στιλέτο», στην πορεία, μάλλον, δείχνει να προκαλεί «χτυποκάρδια στο κρανίο» και να αποδεικνύεται ο «αδύναμος κρίκος» του ίδιου του εαυτού της.

    Ουδείς μπορεί να ξεχάσει τις …αποκαλύψεις της για τα ακίνητα της στο Λονδίνο, που έκαναν κάποιους, από τότε, να ισχυρίζονται ότι «θυμίζει Παπαδημούλη», ακίνητα που απέκτησε δουλεύοντας και «στα βοθροκάναλα της διαπλοκής».

    Στο «κοινωνικό υποσυνείδητο» είναι χαραγμένα τα υπερασπιστικά σχόλια της για το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, που «λογοκρίθηκαν» από την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν. Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που εκτόξευσε εναντίον ακόμα και του Τομ Χανκς, για τον απλούστατο λόγο ότι έκανε το «λάθος» να αποδεχθεί την τιμητική πολιτογράφηση και να γίνει …Έλληνας.

    Οι χαρακτηρισμοί σε διαμάχη της με άλλον χρήστη του facebook, που οδήγησαν στον αποκλεισμό της από το «μέσο», αλλά και σε ερώτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον «υπεύθυνο» για τη λογοκρισία του facebook …Κυριάκο Πιερρακάκη.

    Η συγγνώμη της στον Κώστα Μπακογιάννη για την επαίσχυντη ανάρτησή της ότι δήθεν ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε εμβολιαστεί με σύριγγα που είχε ακόμα πάνω το καπάκι, δηλαδή, κοινώς, ότι είχε κάνει fake εμβολιασμό.

    Αξέχαστη είναι και η «πατάτα» της κας. Ακρίτα να υιοθετήσει fake tweet εναντίον της Ευγενίας Μανωλίδου, που ανάγκασε τον Άδωνι Γεωργιάδη να την «ξεμπροστιάσει», με αποτέλεσμα η συγγραφέας- influencer να ανακρούσει πρύμναν, για πολλοστή φορά, με το ειλικρινές πλην εξευτελιστικά ρηχό «την πάτησα, το παραδέχομαι»

    Ανάλογες «κόντρες» έχουν προκληθεί από δεκάδες φανατικές –διχαστικές για πολλούς- αναρτήσεις της κας Ακρίτα.

    «Κορυφαία» ωστόσο, είναι η απόπειρά της να παρομοιάσει το τι συμβαίνει εσχάτως στην Ελλάδα, με τη ναζιστική Γερμανία και το Άουσβιτς. Ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Και οδήγησε κορυφαίο αρθρογράφο, να την «φωτογραφίσει, κάνοντας λόγο για «μπεστελερίστες της εχθροπάθειας», που «έχουν γενεαλογήσει ο ίδιοι τον εαυτό τους».

    «Κάποτε πλούτισαν, είπαν, με τηλενοβέλες. Τώρα κάνουν δεύτερη καριέρα στην αγορά του ψηφιακού μελοδράματος. Πήραν το δαιμόνιό τους από τα πολιτιστικά σκουπίδια. Και το μεταμόσχευσαν στα παραπολιτικό trash».

    Επίκαιρη όσο ποτέ είναι και η άρνηση της να αποδεχθεί ανάλογη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το Ευρω –ψηφοδέλτιο, το 2019 «Δεν μπορώ – και δεν θέλω – να συνδυάσω την δημοσιογραφία με την όποια κομματική στράτευση. Με βάση το δικό μου αξιακό σύστημα αυτά τα δυο είναι ασυμβίβαστα», έλεγε τότε.

    Αν δεχθεί, τώρα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Είτε γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό της δημοσιογράφο, είτε διότι …έχει αλλάξει το αξιακό της σύστημα.

    Σε κάθε περίπτωση, θα πουν οι κακεντρεχείς, με τον κ. Τσίπρα θα την ενώνει πλέον…η «κωλοτούμπα»

    Νεφέλη Μεγκ: Η 25χρονη youtuber που κέρδισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Στον αντίποδα, η Νεφέλη Μεγκ, που έγινε περαιτέρω γνωστή εξαιτίας της διαφορετικής συνέντευξης-podcast που πήρε προσφάτως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της οποίας δεν δίστασε να εκφράσει την ενόχλησή της όταν οι απαντήσεις που έπαιρνε δεν την ικανοποιούσαν, αποτελεί μια out of the box περίπτωση έντονα κοινωνικοποιημένης νέας γυναίκας, με χιλιάδες followers, η οποία, παρά το άριστα στις Πανελλαδικές αλλά και στις σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, με πτυχίο στην …ιαπωνική, επέλεξε μια πορεία τελείως διαφορετική, ασχολούμενη με την κωμωδία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως το youtube.

    Η «αγάπη» για τα νομικά , ωστόσο, αποτελεί οδηγό συμπεριφοράς και το υπόβαθρο τόσο των σχολίων στα podcast, της …έξαλλης και μπαϊλντισμένης από τα top της επικαιρότητας 25χρονης. Όπως αποδεικνύει και το βιβλίο που εξέδωσε με τίτλο «Πόσο δίκαιο έχεις», στο οποίο, η Νεφέλη φιλοδοξεί να δώσει λύση …στον νομικό αναλφαβητισμό, και να …απελευθερώσει τη νομική ιδιοφυΐα που κρύβει μέσα του ο καθένας μας.

    Η «Μπούκλα 99», όπως είναι γνωστή για το προσωπικό της ημερολόγιο, αν και τόσο νεαρή στην ηλικία, μπορεί, ήδη, και κάνει μια διάκριση που δεν κατέστη δυνατόν να κάνουν άλλες εξίσου μορφωμένες της δημόσιας σφαίρας: Ο πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από το πρόσωπο, είναι θεσμός», λέει αποστομωτικά απέναντι στα troll και τις άκριτες «συναδέλφισσές» της στη γη των social.

    Δεν είχε πλούσιους γονείς, ούτε είναι πορφυρογέννητη, αποταμίευε όμως από την εποχή που ήταν φοιτήτρια, δούλευε και στην Αγγλία στα summer schools που επέμενε ο πατέρας της να τη γράφει από μαθήτρια λυκείου.

    Σε αντίθεση με άλλους(ες), δηλώνει ότι «αν δω κάποιον να με βρίζει στενοχωριέμαι». Τονίζει ότι «πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Γιατί έχεις δημόσιο λόγο», με ωριμότητα που θα ζήλευαν ακόμα και βραβευμένες συγγραφείς.

    Θα κατέβαινε στο δρόμο «για οτιδήποτε έχει να κάνει με το άρθρο 16», δηλώνει με νόημα, παραπέμποντας στο μεταπολιτευτικό «καρκίνωμα» που στερεί από τη χώρα μη κρατική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Αυτό δηλαδή που, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι το μεγάλο του στοίχημα για την επόμενη μέρα.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης από Αιγάλεω: «Η Ελλάδα που χτίζουμε έχει ήδη γερά θεμέλια» – Διχαστικός, υποκριτής και επικίνδυνος ο Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας στην Κω: «Έρχεται η ημέρα και η ώρα της αλλαγής»

    Ανδρουλάκης στο Αγρίνιο «Η πράσινη μετάβαση θα γίνει με κέντρο τον άνθρωπο με ενεργειακή δημοκρατία και σεβασμό στο περιβάλλον και την παραγωγή»



    ΣΧΟΛΙΑ