Ελέγχους νομιμότητας στα κανάλια εθνικής εμβέλειας ζητούν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με επικεφαλής την Αννέτα Καββαδία, κατέθεσαν ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς.
«H ψήφιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του νόμου 4339/2015 (ΦΕΚ 133/Α/29-10-2015) για τις τηλεοπτικές άδειες, αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση του καθεστώτος ακραίας ανασφάλειας, απολύσεων, απλήρωτων δεδουλευμένων και μαύρης εργασίας, που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πλειοψηφία των ιδιωτικών ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών» αναφέρουν οι βουλευτές και υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με τον νόμο «το προσωπικό των υποψηφίων προς αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου πρέπει να απαρτίζεται τουλάχιστον από: α) τετρακόσια (400) άτομα για άδεια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου, β) διακόσια (200) άτομα για άδεια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα θεματικού περιεχομένου, γ) πενήντα (50) άτομα για άδεια εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού χαρακτήρα.» (άρθρο 9, παράγραφος 2, Ν.4339/2015), ενώ τυχόν παραβίαση των όσων ο νόμος προβλέπει στο άρθρο 9, επιφέρει ανάκληση της άδειας των παρόχων με απόφαση του Ε.Σ.Ρ. (άρθρο 15, Ν.4339/2015)”.
Οι βουλευτές καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή αν έχουν γίνει οι απαραίτητοι σχετικοί έλεγχοι στα κανάλια εθνικής εμβέλειας ώστε να βεβαιωθεί ότι τηρείται ο όρος περί τετρακοσίων εργαζομένων ανά κανάλι, όπως ρητά ορίζεται από τον νόμο 4339/2015 και αν έχουν γίνει έλεγχοι για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Κορφιάτης: Πρόστιμα σε όσους εργοδότες δεν εφαρμόζουν την αύξηση του κατώτατου μισθού
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ικανοποίηση στην ΕΡΤ για την άρση του εμπάργκο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολωνία: Αρχίζει έρευνα για πιθανές σχέσεις ανάμεσα στον Τζέφρι Έπσταϊν και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
- Λυμπερόπουλος: Ελπίζουμε να συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό και να λύσουμε τα προβλήματα
- Santander και NatWest συζητούν τη μεταφορά συνταξιοδοτικών assets πολλών δισεκατομμυρίων λιρών
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα κρίσιμο σημείο εισόδου για το αμερικανικό LNG στην Ευρώπη – Άρθρο στο Foreign Policy
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.