• Πολιτική

    Ελεύθερος και δεύτερος εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

    • NewsRoom


    Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι, 8 Μαΐου, και δεύτερος εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, με απόφαση της Επιτροπής Ασύλου.

    Συγκεκριμένα, η δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου ενέκρινε τη χορήγηση ασύλου και στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, του οποίου η αίτηση εκκρεμούσε σε δεύτερο βαθμό.

    Μέσα στον Μάιο αναμένεται να λήξει η διοικητική κράτηση όλων και να αφεθούν ελεύθεροι. Στα τέλη Απριλίου είχε αφεθεί ελεύθερος ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, ο οποίος διαμένει σε άγνωστη τοποθεσία υπό αυστηρή φρούρηση.

    Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, έχει απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των οχτώ στρατιωτικών στην Τουρκία, οι οποίοι κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου το 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φόβοι των ελληνικών αρχών για απαγωγή ή δολοφονία του ενός από τους 8 Τούρκους από πράκτορες του Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ΣτΕ τo αίτημα της κυβέρνησης να μην δοθεί άσυλο σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ



    ΣΧΟΛΙΑ