• Πολιτική

    Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο ένας εκ των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών

    • NewsRoom


    Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το μεσημέρι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ο ένας από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

    Συγκεκριμένα, ο Ozkaywakci Suleyman είχε καταφύγει στην Ελλάδα και κρατούνταν μέχρι πρότινος στο τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού μαζί με τους υπόλοιπους 7 στρατιωτικούς που κατηγορούνται για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον προηγούμενο Ιούλιο.

    Η απόφαση του ΣτΕ δεν αναστέλλει τη χορήγηση ασύλου, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον Τούρκο πιλότο να είναι ελεύθερος, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της χορήγησης ασύλου, που θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου.

    Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, «δεν πρέπει να χορηγηθούν στον αξιωματικό ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη και μη δημιοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Ο Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης αποκαλεί την Ελλάδα τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο στόχαστρο βάζει ξανά την Ελλάδα ο Γιλντιρίμ: «Ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρίτο «όχι» της Τουρκίας στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών



    ΣΧΟΛΙΑ