• Ροή Ειδήσεων

    Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 20χρονος που συνελήφθη για το θάνατο του πατέρα του

    • NewsRoom
    Αστυνομία


    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε από την 7η τακτική ανακρίτρια, ο 20χρονος, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης πιάστηκε στα χέρια με τον 48χρονο πατέρα του με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου.

    Έξω από την 7η τακτική ανακρίτρια βρίσκονταν η μητέρα του, η αδερφή του αλλά και φίλοι του για συμπαράσταση, αγκαλιάζοντάς τον μετά το άκουσμα της απόφασης.

    Την ίδια στιγμή, ανατροπή προέκυψε την Δευτέρα (18.02) στην υπόθεση του θανάτου του 48χρονου Αλβανού έπειτα από διαπληκτισμό με τον 20χρονο γιο του. Σε βάρος του 20χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ωστόσο από τη νεκροψία – νεκροτομή που γινόταν την ίδια ώρα, προέκυψε ότι το θύμα έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια.

    «Πρόκειται για καρδιολογικής φύσεως θάνατο ενώ οι κακώσεις που έφερε στο πρόσωπο δεν ήταν θανατηφόρες», διέγνωσε ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης που εξέτασε τη σορό του θύματος. Την Κυριακή ο 20χρονος, ο οποίος διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών όπου ο εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος.

    Μετά το θάνατο του 48χρονου αποκαλύφθηκε μια οικογενειακή τραγωδία. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι προηγήθηκε  διαπληκτισμός ανάμεσα στον πατέρα και τον γιο που ξεκίνησε από καφενείο του χωριού Άγιος Αθανάσιος και συνεχίστηκε έξω απ’ αυτό  όπου οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια. Ο πατέρας βρέθηκε νεκρός στη μέση του δρόμου.

    Ο 20χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αφού πρώτα πήγε στο σπίτι του και πληροφορήθηκε το θάνατο του πατέρα του. Γείτονες ανέφεραν ότι η οικογένεια ζούσε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και αντιμετώπιζε προβλήματα οικογενειακής βίας λόγω του αλκοολισμού του πατέρα, ο οποίος γινόταν συχνά επιθετικός σε βάρος της γυναίκας και των δύο παιδιών του.

    Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου, όταν ο 20χρονος φέρεται ότι δέχτηκε επίθεση μέσα στο καφενείο από τον πατέρα του, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρήτη: Εισαγγελική παρέμβαση για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Βραζιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ