Πολιτική

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Σεβαστάκης

Δημήτρης Σεβαστάκης


«Απών» από την επικαιροποιημένη λίστα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, είναι ο μέχρι σήμερα βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, ο οποίος μάλιστα κατείχε τη θέση του προέδρου στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Σεβαστάκης είχε πρόσφατα αποδοκιμαστεί έντονα από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λόγω της παρουσίας του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. σπάζοντας το εμπάργκο που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποκάλυψη, το καλοκαίρι του 2018, των προθέσεων της κυβέρνηση για αντικατάσταση των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για την τραγωδία στο Μάτι (κάτι που παρά την οργισμένη διάψευση του Μαξίμου, επιβεβαιώθηκε μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα.)

Με ανάρτησή του, πάντως, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Σεβαστάκης παίρνει πάνω του την απόφαση του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πως οι «κεντρικές του επιλογές», είναι η ζωγραφική, η τέχνη, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η συγγραφή!

«Η συμπερίληψή μου στα στα ψηφοδέλτια της νέας εκλογικής διαδικασίας, ξεπερνάει τις σημερινές μου δυνατότητες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια μεγάλη παράταξη με σημαντικές πολιτικές δυνατότητες, που αναπτύσσει τα χαρακτηριστικά της. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κορμό μιας μεγάλης οργανωτικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με πολιτική ψυχραιμία και τη νηφάλια αίσθηση της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής δύναμης, μπορεί να συγκεφαλαιώνει τις παραδόσεις της αριστεράς, της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού αστικού χώρου και να συν-καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις .

Όπως έπραξα όλα τα χρόνια, ήδη από την εποχή που ήμουν μαθητής, αδιάλειπτα, σταθερά και μαχητικά, όπως έπραξα στα τελευταία τέσσερα και μισό χρόνια, ως βουλευτής του νομού Σάμου, σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, θα είμαι πάντα παρών στη μεγάλη προσπάθεια. Έχω εξηγήσει στους συντρόφους και φίλους, ότι οι κεντρικές επιλογές μου είναι η ζωγραφική, η τέχνη μου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η συγγραφή.

Οι πολιτικές απαντήσεις μπορούν να διατυπωθούν ευκρινέστερα και διαρκέστερα μέσα από την τέχνη, τη γλώσσα, τη διδακτική φυσικά και την πολιτική στράτευση . Ιεραρχώντας έτσι, θεωρώ την υψηλή τιμή να περιλαμβάνομαι στα ψηφοδέλτια της νέας εκλογικής διαδικασίας, ως κάτι που ξεπερνάει τις σημερινές μου δυνατότητες. Φυσικά θα συμμετέχω στην προεκλογική μάχη, στηρίζοντας την παράταξη, τις δυνάμεις της προόδου και της πολιτικής νηφαλιότητας και φυσικά θα είμαι σταθερά ενεργός και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου..»