• Πολιτική

    Εκτός λειτουργίας εδώ και 15 χρόνια οι κάμερες στο Εφετείο! Τι δείχνει η βαλλιστική εξέταση

    • NewsRoom


    Ένα απίστευτο πρόβλημα έρχεται να δυσχεράνει τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών γύρω από την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό και με καλάσνικοφ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Και αυτό καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, οι κάμερες ασφαλείας του κτηρίου είναι εκτός λειτουργίας από το 2002!

    Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί της  Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζήτησαν υλικό από τα βίντεο ασφαλείας, διαπιστώνοντας πως οι κάμερες του Εφετείου έχουν να χρησιμοποιηθούν εδώ και 15 χρόνια. Παράλληλα, δεν υπήρχαν κάμερες σε κρίσιμα εξωτερικά σημεία του Εφετείου, παρά τα σχετικά αιτήματα της Αστυνομίας.

    Έτσι οι έρευνες επικεντρώνονται προς το παρόν στον βαλλιστικό έλεγχο στον κάλυκα από καλάσνικοφ που βρέθηκε στο σημείο, όταν ένας εκ των δραστών πυροβόλησε κατά του αστυνομικού φρουρού. Η αστυνομία θέλει να διαπιστώσει αν το όπλο έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, καθώς με βάση τη μορφή της επίθεσης εκτιμά πως πίσω από αυτή κρύβεται η Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία αποπειραθεί να χτυπήσει με βόμβατο υπουργείο Εργασίας το 2016 και είχε χτυπήσει με βόμβα το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Σανταρόζα. Αυτό που τώρα περιμένουν οι αστυνομικοί από τη βαλλιστική εξέταση είναι να δουν αν πρόκειται για το καλάσνικοφ που έχει χρησιμοποιήσει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών σε επιθέσεις της στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού το 2013, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη επίσης το 2013 και στην ισραηλινή πρεσβεία το 2014.

    Ο κάλυκας προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για κάλυκα διαμετρήματος 7,62Χ39mm που παραπέμπει σε πολεμικό τυφέκιο.

    Σύμφωνα πάντως με όσες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει, η βαλλιστική έρευνα δείχνει πως το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε κάποια γνωστή επίθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαχαίρωσαν τον Μαζιώτη στο κελί του – Κατηγορεί μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τόσκας: Στη δικαιοσύνη θα οδηγηθούν οι δράστες για την επίθεση στο Εφετείο

     



    ΣΧΟΛΙΑ