• Πολιτική

    Τραγωδία: 10 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στην Τουρκία στα σύνορα με Ελλάδα (video – pics)


    Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Τεκιρντάγκ στην βορειοδυτική Τουρκία την Κυριακή, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

    Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο εκτροχιασμός του τραίνου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση.

    Το τραίνο μετέφερε 362 επιβάτες και ερχόταν από το Καπίκουλε, στα βουλγαρικά σύνορα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν. Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με το TRT Haber.

    «Μια προαστιακή αμαξοστοιχία είχε ένα ατύχημα … που οφείλετο σε εκτροχιασμό. Δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Ο τοπικός κυβερνήτης της επαρχίας Τεκιρντάγκ, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, απέδωσε τον εκτροχιασμό στη σφοδρή βροχόπτωση και στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. «Τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα που διαθέτουμε έφτασαν στην περιοχή. Πολλοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν από το σημείο του δυστυχήματος», δήλωσε ο Μεχμέτ Τζεϊλάν.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για το δυστύχημα και απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις οικογένειες των θυμάτων.

    Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν ασθενοφόρα και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να σπεύδουν στο σημείο του δυστυχήματος.

    Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι ο εκτροχιασμός του τρένου προκλήθηκε από την κατάρρευση γέφυρας.

    Δείτε πλάνα από την Τουρκία:

    https://twitter.com/vlafbi/status/1015997847651717120?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1015997847651717120&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fnews%2F429325%2Ftoyrkia-ektrohiastike-treno-polloi-nekroi-kai-traymaties-eikones-vinteo

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δικαστές: Θεμελιώδεις διεθνείς αρχές παραβιάζονται με τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με τα εγκλωβισμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη – Διακόπτεται για 10 ώρες η επιχείρηση διάσωσης (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φ. Γεννηματά: Φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα και συμπρωταγωνιστή τον Καμμένο



    ΣΧΟΛΙΑ