• Πολιτική

    Έκτακτη σύνοδο είχαν οι ηγέτες της Βορείου και Νοτίου Κορέας

    • NewsRoom
    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν


    Νέα, έκτακτη συνάντηση είχαν σήμερα οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες, ενώ αναπτερώνονται οι ελπίδες για αναβίωση της συνόδου του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ-ουν με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

    Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν επί δύο ώρες για την εφαρμογή της κοινής διακήρυξης που είχαν κάνει μετά την πρώτη συνάντησή τους, στις 27 Απριλίου, και για την προοπτική επιτυχημένης συνόδου κορυφής μεταξύ του Βορρά με των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως δήλωσε στο ημιεπίσημο πρακτορείο Yonhap ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζέι-ιν.

    Λίγες μέρες μετά την ακύρωση της συνόδου κορυφής από τον Τραμπ

    Οι νέες επαφές ανάμεσα σε Κιμ και Μουν ήλθαν στον απόηχο της δήλωσης του κ. Τραμπ ότι η ιστορικής σημασίας σύνοδος κορυφής των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα δεν αποκλείεται να λάβει χώρα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος την είχε ματαιώσει την Πέμπτη.

    «Έχουμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με την Βόρεια Κορέα για την επαναφορά της συνόδου», έγραψε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Twitter ο κ. Τραμπ, σημειώνοντας πως το σημείο της ενδεχόμενης συνάντησης παραμένει η Σιγκαπούρη. Η ημερομηνία «παραμένει η ίδια, 12 Ιουνίου, και εάν είναι απαραίτητο [η Σύνοδος] θα παραταθεί πέραν αυτής», προσέθεσε.

    Η αναβίωση της συνόδου δρομολογήθηκε μετά την απροσδόκητα μετριοπαθή απάντηση που εξέδωσε η Βόρεια Κορέα στην απόφαση του κ. Τραμπ να ακυρώσει την σύνοδο, με την Πιονγκγιάνγκ να σημειώνει πως ο κ. Κιμ είναι διατεθειμένος να συναντήσει κατ’ ιδίαν τον αμερικανό πρόεδρο «οποτεδήποτε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραμπ: Ο στρατός μας είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε «βλακώδη ενέργεια» της Βόρειας Κορέας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακυρώθηκε η ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν



    ΣΧΟΛΙΑ