• Πολιτική

    Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί εκτάκτως αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των ραγδαιων εξελίξεων που έφεραν οι αποκαλύψεις για παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων.

    Στο τραπέζι της σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα προφανώς κι θα βρεθεί το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής. Πρόκειται άλλωστε για σενάριο που εξέταζε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, ήδη από την περασμένη Παρασκευή.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος εξάλλου διαμήνυε με δηλώσεις του στον απόηχο των παραιτήσεων πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει κάθε κοινοβουλευτικό εργαλείο, προκειμένου να βγουν όλα στο φως.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για την παραίτηση του ΓΓ του πρωθυπουργού είχε μιλήσει για “ομολογία ενοχής”.

    “Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής”, προσθέτοντας πως  σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση “δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει”.

    Είπε μάλιστα ότι  ο πρωθυπουργός “κάποια στιγμή λοιπόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας”. “Και όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις μέρες με τη βοήθεια της των Μέσων Ενημέρωσης που έχουν την 108η θέση σε όλο τον κόσμο να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το θέμα αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας δεν θα μείνει στο σκοτάδι”, υπογράμμισε, προσθέτοντας: “Όλα θα έρθουν στο φως”.

    Αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη και με ανάρτησή του στο twitter, καλώντας να τον πρωθυπουργό “να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το δικό του “watergate. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας”.

    Διαβάστε επίσης

    Τσίπρας: «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια και αυτό δεν είναι τυχαίο»



    ΣΧΟΛΙΑ