• Top Stories

    Εκνευρισμός στην Αθήνα για την στάση των θεσμών


    Το παιχνίδι των καθυστερήσεων  παίζουν για μια ακόμα φορά οι εκπρόσωποι των θεσμών κατά την διάρκεια της συζητήσεων με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αυτό τουλάχιστον επεσήμανε με έμφαση ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες για μια ολόκληρη ώρα με την Άγκελα  Μερκελ  λέγοντας της μάλιστα ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στις διαφορετικές θέσεις που έχουν οι εκπρόσωποι των θεσμών γεγονός που σημαίνει ότι πάει πίσω η διαδικασία της αξιολόγησης. Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε μάλιστα τον εκνευρισμό του δεδομένου  ότι όλη αυτή η τακτική επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση στην χώρα.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε  πάντως να πάρει θέσει αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ανοικτή ρήξη με τον πολιτικό της αντίπαλο Β. Σόιμπλε γεγονός που δεν θα έκανε καλό ούτε στην ίδια ούτε στην προώθηση του ελληνικού προβλήματος.

    Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες πάντως αναφέρουν ότι οι θεσμοί για πρώτη φορά εμφανίζονται αμήχανοι απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα  αφού το προσφυγικό θέμα  έχει επισκιάσει τα πάντα . Ακόμα και η δήλωση της Κριστιν Λαγκάρντ η οποία χθες εμφανίστηκε να επαναλαμβάνει ότι συζήτηση για το χρέος δεν θα υπάρξει εάν δεν περάσει το ασφαλιστικό δεν πρόσθεσε τίποτα καινούργιο  στην όλη διαδικασία καθώς η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει  έναντι των δανειστών.

    Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι καθυστερήσεις αυτή τη φορά πέρα από τακτική οφείλονται και σε έναν άλλο παράγοντα . Στο ότι Ευρώπη και Δ.Ν.Τ δεν μπορούν να αποφασίσουν  για το τι στάση θα κρατήσουν απέναντι στην  Ελλάδα την συγκεκριμένη στιγμή . Θα επιμείνουν σκληρά στην ολοκλήρωση του προγράμματος όπως θέλει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  και το Eurogroup  η θα χαλαρώσουν τις πιέσεις δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι του προσφυγικού . Οι επόμενες ώρες θα δείξουν τελικά προς τα που έγειρε η ζυγαριά



    ΣΧΟΛΙΑ