• Πολιτική

    Εκλογές 2023 – Δουδωνής (ΠΑΣΟΚ): Θα φορολογήσουμε τα κέρδη των εταιρειών από 5% σε 15%

    • NewsRoom
    Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής

    Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής


    «Από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι 15% η φορολόγηση των επιχειρήσεων», ανέφερε ο υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, στον απόηχο της δήλωσης της Ελένης Χρονοπούλου για αύξηση κάποιων φόρων, την οποία η ίδια απέδωσε αργότερα σε… σαρδάμ.

    Ο κ. Δουδωνής ρωτήθηκε για τη φορολόγηση των μερισμάτων στον ΣΚΑΪ και είπε ότι θα κυμανθεί από 5% έως 15% αποκαλύπτοντας σε επόμενη ερώτηση για τις κλίμακες ότι «από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι 15% η φορολόγηση».

    Τώρα θα παίξουμε την κολοκυθιά

    Σε ερώτηση για το ποιο θα είναι συγκεκριμένα το ποσοστό φορολόγησης για τα κέρδη από 100.000 και άνω απάντησε: «τώρα θα παίξουμε την κολοκυθιά» και όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι είναι σοβαρό ζήτημα για έναν επιχειρηματία η διαφορά του 5% από το 15% σημείωσε ότι θα είναι το υψηλότερο ποσοστό που ανέφερε, δηλαδή το 15%.

    Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης που παρευρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής παρατήρησε ότι όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις της μεσαίας τάξης που έχουν κέρδη βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία, ενώ στην εκπομπή ειπώθηκε ότι πρόκειται για «καπέλο» 10% στον φόρο καθώς σήμερα ο συγκεκριμένος συντελεστής βρίσκεται στο 5%.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης: 

    Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απαξιώνουν το αποτέλεσμα των εκλογών

    Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Οι λόγοι που το ΕΑΝ αποσύρεται από τις εκλογές

    Εκλογές 2023: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ