• Πολιτική

    Έκλεισαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών – Πού δίνονται οι μεγάλες μάχες

    • NewsRoom


    Έκλεισαν στις 7 το απόγευμα οι κάλπες του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αν και επίσημα στοιχεία ακόμη δεν υπάρχουν, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αποχή θα κινηθεί σε επίπεδα-ρεκόρ. Το mononews.gr θα μεταδίδει ζωντανά τα αποτελέσματα σε σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών.

    Η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών θα αρχίσει λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

    Οι πολίτες κλήθηκαν στις κάλπες να ψηφίσουν επτά περιφερειάρχες και 220 δημάρχους.

    Οι μεγαλύτερες μάχες αφορούν στους δήμους:

    Αθηναίων: Κωνσταντίνος Μπακογιάννης – Νάσος Ηλιόπουλος
    Θεσσαλονίκης: Νίκος Ταχιάος – Κωνσταντίνος Ζέρβας
    Πατρέων: Κώστας Πελετίδης (νυν δήμαρχος) – Γρηγόρης Αλεξόπουλος
    Ηρακλείου: Γιάννης Κουράκης (πρώην δήμαρχος) – Βασίλης Λαμπρινός (νυν δήμαρχος)
    Καλαμάτας: Αθανάσιος Βασιλόπουλος – Βασίλειος Κοσμόπουλος
    Πειραιώς: Γιάννης Μώραλης (νυν δήμαρχος) – Νίκος Βλαχάκος
    Λαρισαίων: Απόστολος Καλογιάννης (νυν δήμαρχος) – Ρένα Καραλαριώτου

    Περιφερειακές εκλογές

    Η μεγάλη μάχη δίνεται στην Περιφέρεια Αττικής μεταξύ του Γιώργου Πατούλη και της Ρένας Δούρου. Η επικράτηση του κ. Πατούλη είναι σημαντική για τη ΝΔ αλλά και συμβολική, καθώς θα σημάνει την αποχώρηση από το προσκήνιο της κ. Δούρου που έχει ταυτιστεί με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η πιθανή νίκη του Γιώργου Πατούλη θα είναι μια μεγάλη νίκη για τη ΝΔ.

    Εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ δίνουν άλλη διάσταση στη μάχη Κατσιφάρα – Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ενδεχόμενο να ηττηθεί ο εκλεκτός της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου, στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας από τον υποψήφιο της ΝΔ, Νεκτάριο Φαρμάκη, ενδέχεται να ερμηνευτεί και ως αποδοκιμασία στις επιλογές της Φώφης Γεννηματά.



    ΣΧΟΛΙΑ