Πολιτική

Αιχμηρή ανάρτηση από τον Στέφανο Μάνο: Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου, πόσες ψήφους ελπίζετε να κερδίσετε;

  • NewsRoom
Στέφανος Μάνος

Στέφανος Μάνος


Την έντονη αντίθεσή του με την απόφαση να κηρύξει υποχρεωτικές τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους κλάδους των ναυτιλιακών και τουριστικών γραφείων και στις τράπεζες, εξέφρασε ο Στέφανος Μάνος.

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο FB, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως οι αυξήσεις από 15 έως 60% σε ήδη καλούς μισθούς θα έχει ως αποτέλεσμα οριακά κερδοφόρες εταιρείες να γίνουν ζημιογόνες, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού. Στην τελική φάση οι επιχειρήσεις θα κλείσουν και θα δημιουργηθούν νέα κόκκινα δάνεια, προειδοποιεί ο κ. Μάνος.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Οικονομίας αναφέρει τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια στην αποφασιστική Υπουργό κ. Έφη Αχτσιόγλου που με μια απλή κίνηση διόρθωσε όσα προβλήματα είχε επισωρεύσει η κρίση στους εργαζόμενους. Κήρυξε υποχρεωτικές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του προσωπικού στα τουριστικά και ναυτιλιακά γραφεία από το 2017 και στις τράπεζες για τα έτη 2016-2018.

Το αποτέλεσμα αυξήσεις από 15 έως 60% σε ήδη καλούς μισθούς. Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Πόσες ψήφους ελπίζει να κερδίσει; Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν απολύσεις, επειδή με τέτοιους μισθούς οι επιχειρήσεις από οριακά κερδοφόρες γίνονται ζημιογόνες. (Εκτός αν παρέμβει η κ. Αχτσιόγλου και απαγορεύσει τις απολύσεις). Σε τελική φάση οι επιχειρήσεις θα κλείσουν, νέα κόκκινα δάνεια και θα πληγεί και ο τουρισμός.

Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Συγχαρητήρια κ. Τσακαλώτο που σφυρίζετε αδιάφορος».

https://www.facebook.com/stmanos/posts/2167779606573712

Στη συνέχεια ο κ. Μάνος επανήλθε με νέα ανάρτηση, αναφορικά με τα νούμερα που ανέφερε για την αύξηση των μισθών:

«Αμφισβητούν μερικοί σχολιαστές της προηγούμενης ανάρτησής μου την αλήθεια των ισχυρισμών μου: » Σιγά ρε Μάνο μην πάρουν 60% αύξηση, αλλά αυτό μάθατε να κάνετε σε όλη σας την ζωή να λέτε ψέματα.» λέει ευγενικά ο B.G. Δεν αναρωτήθηκε ο B.G., πριν του φανεί περίεργη η μεμονωμένη αύξηση του 60%, πως ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών κ. Μίχαλος συμφωνεί με τη γενικευμένη αύξηση του κατώτατου μισθού από 580 ευρώ σε 751 ευρώ (29,5%) σε μια οικονομία που δεν παράγει και αναπτύσσεται ασθμαίνοντας με ρυθμό 1,5-2%!

Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι η εφαρμογή της ΣΣΕ στα τουριστικά γραφεία θα έχει ολέθρια αποτελέσματα. Όχι σε όλα! Σε αυτά που τηρούν τους νόμους. Σε όσα κινούνται στην παραοικονομία, οι αποφάσεις της κ. Αχτσιόγλου δεν έχουν εφαρμογή», έγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπ. Εργασίας: Γιατί καθυστερεί η επέκταση της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απάντηση του υπ. Εργασίας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων


ΣΧΟΛΙΑ