• Πολιτική

    Αιχμές Καλογήρου κατά Ράικου: Όταν μιλήσει χωρίς προσωπείο και πει ακριβώς αυτό που θέλει, θα τοποθετηθούμε

    • NewsRoom
    Καλογήρου

    Μιχάλης Καλογήρου. Υπουργός Δικαιοσύνης


    Αιχμές κατά της πλευράς της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, μετά τις καταγγελίες περί πιέσεων που της ασκήθηκαν από αξιωματούχο της κυβέρνησης, άφησε ο Μιχάλης Καλογήρου.

    Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης ακολούθησε το σκεπτικό των πρωινών δηλώσεων του Δημήτρης Παπαγγελόπουλου από τη Βουλή, τονίζοντας πως για έχει νόημα να τοποθετηθεί η κυβέρνηση θα πρέπει οι καταγγελίες να γίνουν απευθείας από την Ελένη Ράικου και να είναι συγκεκριμένες.

    «Μην ζητάτε να τοποθετηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης σε κύκλους εισαγγελικού λειτουργού που φωτογραφίζει με αφηρημένο τρόπο συγκεκριμένα θέματα, συγκεκριμένες συζητήσεις. Όταν θα πέσει το προσωπείο των κύκλων, όταν το πρόσωπο θα πει ποιο είναι, όταν το πρόσωπο πει ακριβώς τι θέλει να πει και τι να καταγγείλει τότε η συζήτηση ασφαλώς μπορεί να γίνει εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου», ανέφερε ο κ. Καλογήρου.

    Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου σχολίασε την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης, σχολιάζοντας πως δεν έμεινε αδρανείς σε τέτοιες περιπτώσεις. «Και η βούληση της κυβέρνησης αλλά και η τοποθέτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι να μην αδρανούμε σε τέτοιες συμπεριφορές. Σήμερα η Βουλή ακούει την δικαιοσύνη και έτσι θα πρέπει να γίνεται», δήλωσε.

    Τέλος, για το θέμα του αυτοφώρου για αδικήματα Τύπου ο κ. Καλογήρου ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με την ΕΣΗΕΑ προκειμένου να συζητήσει το θέμα και επανέλαβε ότι αυτά τα ζητήματα θα τα δει συνολικά η κυβέρνηση με τους νέους ποινικούς κώδικες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Παπαγγελόπουλος για Ράικου: Όταν διευκρινιστεί ποιος είναι ο Ρασπούτιν, τότε θα δοθούν απαντήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Ράικου: Οι “πιέσεις” για την άσκηση διώξεων και τις απαλλαγές. Ο “Ρασπούτιν- νταβατζής” και το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ