• Top Stories

    Δρίτσας: “Θα απομακρύνουμε τους πρόσφυγες από τον Πειραιά μέχρι το Πάσχα”

    • NewsRoom


    Για απομάκρυνση όλων των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Ο κύριος Δρίτσας επεσήμανε μάλιστα ότι οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο Σκαραμαγκά όπου ήδη έχουν πάει οι 1.000 πρώτοι, ενώ προσέθεσε πως μέσα σε δύο μήνες από 6.800 που βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά τώρα ο αριθμός αυτός ανέρχεται στους 3.675. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η μεταφορά καθυστερεί γιατί στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης και το μηχανικό του Στρατού το κατασκευάζει από την αρχή.

    Ðñüóöõãåò êáé ìåôáíáóôÝò óôï ëéìÜíé ôïõ ÐåéñáéÜ ôçí Ôñßôç 5 Áðñéëßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ)

     

    Ο Σκαραμαγκάς χωρίζεται σε τρία επίπεδα και το κάθε επίπεδο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 ατόμων. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται και το τρίτο τμήμα το οποίο όπως και υποσχέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Δρίτσας, προανήγγειλε επίσης το άνοιγμα κι άλλων κέντρων φιλοξενίας στα Οινόφυτα με 400-700 θέσεις και μία ακόμη πτέρυγα στην Μαλακάσα που θα φιλοξενήσει 300-500 άτομα.

    Τέλος αναφέρθηκε και στους δημοσιογράφους ασκώντας έμμεση κριτική για τις εικόνες που μεταδίδουν από το λιμάνι λέγοντας πως τα πλάνα που “τραβάνε” τα αξιοποιούνται από ξένους tour operators για να ρίξουν τις τιμές στις κρουαζιέρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/michalis-sakellis-i-ikonomiki-krisi-stin-ellada-paroplizi-tin-elliniki-aktoploia/37646

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ