• Ελλάδα

    Δραγασάκης: Να επισπευσθεί η αξιολόγηση λόγω της προσφυγικής κρίσης

    • NewsRoom


    “Η προσφυγική κρίση είναι κορυφαίο πρόβλημα της εποχής μας. Είτε η Ευρώπη θα το αντιμετωπίσει συλλογικά, είτε κάθε χώρα θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο, ο οποίος δεν οδηγεί παρά στο να καταστεί ανεξέλεγκτο”, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ Γιάννης Δραγασάκης.

    “Σε καμία περίπτωση δεν είναι όραμά μας να γίνουμε επιδοτούμενοι συνοριοφύλακες της Ευρώπης”, διευκρίνισε ο κ Δραγασάκης στην ομιλία που απηύθυνε στο Οικονομικό Forum των Δελφών.

    “Η προσφυγική κρίση κάνει ακόμα πιο αναγκαία την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό”, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι η κριςη αυτή επιβαρύνει σημαντικά το δημοσιονομικό κόστος της Ελλάδας.

    “Η ελληνική κοινωνία σε μία φάση μετάβασης. Το παλιό δεν εγκαταλείπει εύκολα τις θέσεις και τις συνήθειές του”, πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης. Το προσφυγικό κάνει ακόμα πιο αναγκαία την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και ιδιαίτερα το παράλληλο πρόγραμμα, εξήγησε ο κ. Δραγασακης.

    Τέλος σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθεσε το πλαίσιο λέγοντας ότι: “Η ανάπτυξη προϋποθέτει νέα στρατηγική με κινητήριο μοχλό τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ανακατανομή βαρών”.

    Βολές κατά του ΔΝΤ

    Στο μεταξύ, ερωτηθείς από δημοσιογράφο: “ποιό είναι το εμπόδιο στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τώρα”, ο κ. Δραγασάκης απάντησε υιοθετώντας τη μέθοδο της Πυθίας: “Η σιωπή του άλλου».

    Στη συνέχεια εξήγησε ότι: «Όποιος θέλει να καθυστερήσει μια διαδικασία δεν σου λέει ακριβώς τι θέλει. Σου λέει φέρε μου να δω το ένα, να δω το άλλο..».

    Το ΔΝΤ εδώ και έξι χρόνια συμμετέχει στα ελληνικά προγράμματα κι έρχεται τώρα, στον έκτο χρόνο και λέει ότι το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, σχολίασε.

    «Γίνεται αυτή να είναι μια αξιόπιστη στάση;», διερωτήθηκε ο κ Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι: «Ίσως ως αντιπρόεδρος να μην έπρεπε να λέω κάτι τέτοιο, αλλά όπως ανεπίσημα λένε και αυτοί όσα λένε, ανεπίσημα το λέω κι εγώ!».

    Οι καθυστερήσεις δεν είναι πάντα ευθύνη της ελληνικής πλευράς, τόνισε ο κ. Δραγασάκης. «Δεν φταίμε σε όλα εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ