Πολιτική

Δούρου για ποινική δίωξη: Ακόμα και οι αθώοι χρειάζεται να περιμένουν!

  • NewsRoom
δουρου

Ρένα Δούρου


Δήλωση σχετικά με την ποινική δίωξη εναντίον της, καθώς και εναντίον άλλων 19 ατόμων, για την τραγωδία με τους 100 νεκρούς στο Μάτι έκανε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Όπως αναφέρει η Ρένα Δούρου, «καμία δικονομική διαδικασία δεν μπορεί να σβήσει την ανείπωτη θλίψη που αισθάνομαι και θα αισθάνομαι για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική» Η περιφερειάρχης τονίζει μάλιστα, πως έχει ήδη δηλώσει ότι υπάρχει «αντικειμενική πολιτική ευθύνη του συστήματος και του κράτους, και μάλιστα διαχρονικά».

«Άναρχη δόμηση, ελλιπής αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής, αργός εκσυγχρονισμός των δομών του κράτους, κωλύματα για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Ένα σύνολο ευθυνών, που οδηγεί πίσω στον χρόνο και αφορά όλους όσοι άσκησαν διοίκηση. Την ίδια στιγμή αποτελεί πεποίθησή μου ότι όλοι όσοι διοικούν δεν πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης» υποστηρίζει η Ρένα Δούρου, επαναλαμβάνοντας πως «οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας έπραξαν το καθήκον τους».

«Ως επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής, γνωρίζω ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς στο Μάτι, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, για τις οποίες φέρω την πολιτική ευθύνη, έπραξαν το καθήκον τους», πρόσθεσε η περιφερειάρχης κατηγορώντας πολιτικούς αντιπάλους ότι επιχείρησαν να «σηκώσουν» τις όποιες πολιτικές ευθύνες για χρονικές παθογένειες του κρατικού μηχανισμού.

«Αυτό έπραξαν, προκειμένου να δημιουργήσουν τον αντιπερισπασμό που εναγωνίως αναζητούσαν, στη θύελλα σκανδάλων και διαφθοράς που βαρύνει τις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες ανήκουν και εκμεταλλεύονται μια εθνική τραγωδία και τη δυστυχία που την συνοδεύει.

Ωστόσο, η ατομική μου στάση είναι τελείως διαφορετική από το να απειλώ τη Δικαιοσύνη ή να κλαυθμυρίζω περί «διώξεων» –όπως αυτοί που το κάνουν για να αποσείσουν τις βαρύτατες ποινικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες δεκαετιών– και να συκοφαντώ τους πολιτικούς αντιπάλους. Είναι αλήθεια ότι η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν», πρόσθεσε η Ρένα Δούρου.

«”Η αναισθησία σημαίνει ήττα”, έλεγε ένας κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός, ο Charles de Gaulle. Στην Περιφέρεια Αττικής, με μεγάλη ευαισθησία και έχοντας επιλέξει να εργαζόμαστε αθόρυβα και δυνατά, κερδίσαμε τη μάχη κατά της διαφθοράς, υπέρ της νομιμότητας, ενάντια στη διαρκή καταστροφή του περιβάλλοντος και κατά της ασέβειας στην τήρηση του νόμου. Με δύο λέξεις τη μάχη ενάντια στο ένοχο και επαίσχυντο παρελθόν, με σκοπό η τραγωδία στην Ανατολική Αττική να είναι η τελευταία», καταλήγει η δήλωση της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάτι: 100 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, αλλά κακούργημα ουδέν…


ΣΧΟΛΙΑ