• Πολιτική

    Done deal το Ελληνικό. Πέρασε το νομοσχέδιο για το μεγαλεπίβολο έργο!

    • NewsRoom


    Με αυξημένη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό από την εταιρεία Lamda Development. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Δημ. Συμπαράταξη, Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν για την ανάπλαση του μεγαλόπνοου σχεδίου ενώ όπως αναμενόταν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΧΑ το καταψήφισαν.

    Ωστόσο, το νομοσχέδιο για το Ελληνικό στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσουν καυγάδες στα έδρανα της Βουλής και πριν ακόμα κοπάσει ο ντόρος για τις τηλεοπτικές άδειες, την υπόθεση της Attica Bank και το σκάνδαλο με το περιβόητο βοσκοτόπι του Χρ. Καλογρίτσα, το Ελληνικό έγινε αντικείμενο αντιπαλότητας μεταξύ των βουλευτών αλλά και… φιλοσοφίας για τον υπ. Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά. 

    Αμηχανία και εκνευρισμός για τους κυβερνητικούς βουλευτές οργισμένες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα. «Λέγαμε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι αυτό του Κοσκωτά. Πόσα πήρε αυτός; Κοντά στα 20 δισ. δραχμές, δηλαδή 60 εκατ. ευρώ. Μαζί με του Τσοχατζόπουλου φτάνουμε τα 100 εκατ. ευρώ και ένας αεριτζής που παριστάνει τον εργολάβο με δουλειές του Δημοσίου, αυτός ο Καλογρίτσας, πήρε κοντά στα 120 εκατ. ευρώ» είπε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης. Πρόσθεσε δε«ποιο λοιπόν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο; Ο Καλογρίτσας που μας τον παρουσιάσατε σα μεγάλο επενδυτή, αλλά δεν έχει να πάρει ούτε χαρτομάντιλο να σκουπίσει τον ιδρώτα του».

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.
    Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

    Τα πνεύματα οξύνθηκαν με αρκετούς να αντιδρούν έντονα στις κατηγορίες του ανεξάρτητου βουλευτή, ο οποίος ακόμα και μετά από ολιγόωρη διακοπή συνέχισε την επίθεση απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη «Επειδή με διακόψατε, να σας πω ότι μου θυμίζετε εκείνο τον οικολόγο που είναι εναντίον του κυνηγιού, αλλά πάει στο γουναράδικο και ζητά από τον γουναρά μια γούνα από 42 ζώα. Όπως ο Τσακαλώτος, που μας μίλησε για την οικονομία. Όμως, από τον Απρίλιο έχει να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει στην ερώτησή μου για το αν επαναπάτρισε  εκείνο το εκατομμύριο που είχε στο εξωτερικό. Αδιαφορεί ο κ. Τσακαλώτος και νομίζει ότι είναι ο Τσε Γκεβάρα, επειδή κουβαλά ένα κόκκινο σακίδιο».

    Βέβαια και ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προκαλέσει τους αντιπάλους του λέγοντας ότι η “βουλευτική καρέκλα είναι γλυκιά”. “Σιγά μην έγινε ο κ. Δημαράς τώρα οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων, που έλεγε ότι καταστρέφεται η Αττική από το Ελληνικό και από τον Λάτση. Όμως, η καρέκλα είναι γλυκιά. Ναι, βέβαια. Τα 5.000 ευρώ τον μήνα αποζημίωση είναι γλυκά. Όμως προσέξτε, κύριε Δημαρά. Τα 5.000 ευρώ το καταλαβαίνω. Ακούστε όμως: τσάμπα είναι. Ο Καλογρίτσας τουλάχιστον το έκανε με 75 εκατομμύρια δάνεια σε έναν χρόνο. Εσείς με 5.000 ευρώ!”

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

    Στη λεκτική μάχη μπήκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος άρχισε την επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως πρέπει να διαταχθεί εισαγγελική παρέμβαση για παράβαση καθήκοντος του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που έλεγε ότι η αξία του Ελληνικού είναι 3 δισ.

    «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, έναν εθνικό στόχο για τη χώρα, στα όρια των Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε κατηγορώντας όμως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για αδιαφορία για το Ελληνικό. «Μόνο εμείς στηρίξαμε με συνέπεια την επένδυση του Ελληνικού, με στόχο 70.000 νέες θέσεις εργασίας, ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες το χρόνο, μία “Αθηναϊκή Ριβιέρα” από το Πέραμα έως το Σούνιο που θα αλλάξει τα δεδομένα στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε «… και ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας θα βρεθούν στη θέση του κ. Ψυχάρη και των άλλων που λέγατε για τα θαλασσοδάνεια, για να απαντήσουν στα ερωτήματα για το πώς μέσα σε έναν χρόνο δόθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ δάνεια στον αγαπημένο σας “κόκκινο” επιχειρηματία”. Η απάντηση ήρθε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεράσιμο Μπαλαούρα για να καταλήξουν σε ένα αλισβερίσι για το ποιος φταίει για τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής. Αναπόφευκτα ακούστηκε και το όνομα του κ Δραγασάκη καθώς ήταν οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής γα 30 χρόνια.

    Ο Οδ. Κωνστατινόπουλος συνέχισε με την ένταση να αυξάνει όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ό,τι έγινε μέσα σε 30 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το κάνει μέσα σε ένα χρόνο.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.
    Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

    Με την ίδια ακαδημαϊκή νηφαλιότητα, που τον χαρακτηρίζει πάντα, ωστόσο, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς προηγουμένως έκανε λόγο για φαντάσματα “Ένα φάντασμα πλανιέται στη Ν.Δ., το φάντασμα της ηγεμονίας της Αριστεράς. Ο Φρόιντ μίλησε για τον μηχανισμό της απάρνησης. Κάτι που δεν αντέχω το αρνούμαι πολλές φορές: δεν θα με ηγεμονεύσει η πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς”, ενώ πρόσθεσε “ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εκ γενετής για μία έννοια που λέγεται δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού που είναι μακρύς, όχι στιγμιαίος δρόμος, με  υποχωρήσεις συμβιβασμούς νίκες και ήττες» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «είναι σταθερές οι αξίες σε αυτό το δρόμο άρα όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν. Λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας ότι πρέπει να προσαρμοστούμε να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα”.

    Τονίζεται δε ότι αυτό ήταν απάντηση προηγούμενη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει Πρέπει να καταλάβετε ότι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έφερε την Ελλάδα πίσω. Ξεφτιλιστήκατε, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη γι’ αυτά που λέγατε (…) θα σας στείλουμε στο πυρ το εξώτερον” είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει “Να μην ξανατολμήσετε να κάνετε διαδήλωση”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-megalo-skandalo-efigan-500-atoma-ke-den-echoun-plirothi-apozimiosis/75902



    ΣΧΟΛΙΑ