Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πρόσωπα κύρους στο νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου

  • NewsRoom
Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου


Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου και στο φλέγον θέμα αναφέρθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι καταγγελίες όλο και να πληθαίνουν, τόσο για την ίδια τη δομή όσο και για την ηγετική φυσιογνωμία του πατέρα Αντώνιου ενώ ξεκινούν οι καταθέσεις για την υπόθεση, τη στιγμή που στα όσα αποκαλύπτονται περιλαμβάνουν ξύλο, τιμωρίες, ασέλγεια, σεξουαλική βία, απομόνωση, απομόνωση των παιδιών από τους γονείς του, κλίμα φόβου και τρομοκρατίας φιλοξενούμενους και εργαζόμενους και απλήρωτη εργασία.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου και τόνισε ότι θα είναι πρόσωπα κύρους.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέφερε ακόμη: «Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση αυτή, πρέπει να μπει μέσα μία διοίκηση η οποία έχει την γνώση και την τεχνογνωσία από την παιδική προστασία και επίσης να ξέρουμε ότι θα είναι διαφανείς και αποτελεσματικοί άνθρωποι».

Για το μέλλον των δομών και τον έλεγχο σε αυτές

Αναφορικά με το μέλλον των δομών και τον έλεγχο σε αυτές η υφυπουργός σημείωσε: «Το πλαίσιο έχει αλλάξει και το αλλάξαμε ακριβώς για να μπουν κανόνες. Βάλαμε στο τέλος Μαΐου του 2022 τις προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι».

Η υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην Κιβωτό υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και κατά πόσο ή εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες.

Πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές

Επιπλέον η υφυπουργός έκανε την πρόβλεψη ότι τα στόματα «άνοιξαν» μετά την υπόθεση της Κιβωτού και είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

Καταλήγοντας η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει επιτευχθεί 40% των παιδιών που ζούσαν μέσα σε δομές να έχουν αποϊδρυματοποιηθεί.

Ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος σχολίασε για την πρεσβυτέρα: «Στην συνέντευξη που έδωσε ”έκαψε” τον πατέρα Αντώνιο, γιατί ήταν παρεμβατική, αγχωμένη και τον ”καπέλωσε”».

«Απόλυτη ντροπή να ρίχνει το φταίξιμο στα παιδιά» τόνισε ο κ. Σούρας.

Διαβάστε επίσης

Μιχαηλίδου: Δεν είχαν ψηφίσει όλα τα κόμματα τη διάταξη που σήμερα επέτρεψε την αλλαγή της διοίκησης στην Κιβωτό του ΚόσμουΣΧΟΛΙΑ