• Πολιτική

    Δείτε Live την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη από το Παλαί Ντε Σπορ

    • NewsRoom


    Με σύνθημα “ναι στην Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης” και “όχι στον εθνικισμό” ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά την ομιλία του στο Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, με αρκετή καθυστέρηση η οποία έχει ξεπεράσει την μιάμιση ώρα.

    Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στέλνει δύο πολιτικά μηνύματα: «πρώτον ότι η κυβέρνηση και οι άνθρωποι της σε ένα πλήθος πολιτικών συγκεντρώσεων που γίνονται σε όλη τη χώρα συνομιλεί απευθείας και αδιαμεσολάβητα με την κοινωνία και το δεύτερο να πει ένα μεγάλο όχι στον εθνικισμό διατρανώνοντας ότι το μέλλον της Μακεδονίας είναι η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και η ανάπτυξη δηλώνοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών».

    Την ίδια ώρα, ένταση επικρατεί στην περιοχή του Λευκού Πύργου όπου διεξάγεται διαμαρτυρία από πολίτες που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών και την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

    Λίγη ώρα αφότου ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, χαιρετώντας τον…. λαό της Θεσσαλονίκης, ένας άνδρας που είχαν εισέλθει στον χώρο της ομιλίας, παρά τους ελέγχους της Αστυνομίας θέλησε να διαμαρτυρηθεί κατά του πρωθυπουργού τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», με το κοινό να τον αποδοκιμάζει και τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να ξεπεράσει την έκπληξή του λέγοντας πως μόνο σε μια δημοκρατική συγκέντρωση όπως αυτή θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

    Και ο πρωθυπουργός πάντως εμφανίστηκε διχαστικός στην αρχή της ομιλίας του, στρέφοντας τα πυρά του κατά όσων διαμαρτύρονται εναντίον του, χαρακτηρίζοντας τους για μια ακόμα φορά ακραίους.

    Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού από το Παλαί Ντε Σπορ



    ΣΧΟΛΙΑ