• Πολιτική

    Διορθώνει ο Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θέλει πλήρη διερεύνηση για τον θάνατο Έπσταϊν

    • NewsRoom

    Τζέφρι Έπσταϊν και Ντόναλντ Τραμπ στο Mar-a-Lago το 1997. (Φωτογραφία: Davidoff Studios/Getty Images)


    Η στενή σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, επιχείρησε σήμερα να υποβαθμίσει τη χρήση του Twitter από τον ίδιο για τη διάδοση μιας θεωρίας συνωμοσίας που συνδέει τον πρώην πρόεδρο της χώρας Μπιλ Κλίντον με τον χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, αυτοκτόνησε στο κελί του.

    «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος απλά θέλει να ερευνηθούν τα πάντα» υπογράμμισε η Κόνγουεϊ, σε συνέντευξη στο Fox News.

    Η ίδια υποστήριξε, επίσης, ότι ενδεχομένως να υπάρχει «δημόσιο ενδιαφέρον» για τους ανθρώπους που συνδέονταν με τον Έπσταϊν.

    «Ακούμε διαφορετικούς ανθρώπους να θέτουν ερωτήματα και να θέλουν να μάθουν ποιος άλλος ενεπλάκη στα εγκλήματα του Έπσταϊν ή απλά στις δραστηριότητές του» εξήγησε η σύμβουλος του Ρεπουμπλικανού προέδρου, αναφερόμενη σε «ορισμένες ασφράγιστες πληροφορίες, οι οποίες εμπλέκουν ανθρώπους σε πολύ υψηλά κλιμάκια».

    Ο χρηματιστής επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπιλ Κλίντον και ο Κλίντον ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Έπσταϊν αφού αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου. Αρνήθηκε ότι επισκέφθηκε τον ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, όπου σύμφωνα με καταγγελίες, ο χρηματιστής είχε πάει θύματά του εκεί για να συνευρεθούν σεξουαλικά μαζί του.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ, επίσης, έχει ταξιδέψει με το αεροπλάνο του Έπσταϊν και παραβρέθηκε σε πάρτι του στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Μετά τη σύλληψή του, στις αρχές Ιουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι είχε να του μιλήσει 10 χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ