• Κοινωνία

    Το FBI ερευνά την «προφανή αυτοκτονία» του Τζέφρι Έπσταϊν

    • NewsRoom


    Για «προφανή αυτοκτονία» κάνε λόγο το FBI στις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις του για τον θάνατο του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, που βρέθηκε απαγχονισμένος σήμερα στο κελί του σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοχειρία, τόνισαν οι αρχές.

    Το άψυχο σώμα του 66χρονου χρηματιστή, που κατηγορείτο για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων, εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα. Το προσωπικό προσπάθησε αμέσως να τον επαναφέρει στη ζωή,  προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουλίου ο Έπσταϊν είχε συλληφθεί στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, από πράκτορες του FBI, για σωματεμπορία αλλά και για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη.

    Δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχολούσε τις αρχές. Το 2008 είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση για παιδεραστία, ύστερα από καταγγελίες ότι οργάνωνε «σεξουαλικά πάρτι» με ανήλικα κορίτσια. Σε αυτά το «παρών» έδιναν μάλιστα γνωστοί επιχειρηματίες, ακόμη και πολιτικοί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα ο Έπσταϊν είχε βρεθεί αναίσθητος στο κελί του με τραύματα στον αυχένα, όπως μετέδιδαν τότε μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές. Και τότε είχε γίνει λόγος για απόπειρα αυτοκτονίας. Είχε προηγηθεί απόρριψη του αιτήματός του να βγει με εγγύηση.

    Η περιουσία του υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ