• Πολιτική

    Δύο βροντερές αρνήσεις πλήττουν τη φήμη του Τσίπρα

    • Contributor
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Δύο βροντερές αρνήσεις εισέπραξε ο πρωθυπουργός για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε διαδοχικά στον Πάνο Σκουρλέτη και στον Νίκο Φίλη. Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης με δημόσιες δηλώσεις του τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση του γραμματέα και ότι επιθυμεί να παραμείνει στο υπουργείο Ενέργειας.

    Οι σκέψεις για τον κ. Φίλη ήταν στο τραπέζι ως και την Τετάρτη 19/10, ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είσπραξε την αρνητική απάντηση του υπουργού του όταν του τηλεφώνησε για να του προτείνει την κορυφαία κομματική θέση. Οι παραπάνω αρνήσεις και μάλιστα δυο κορυφαίων υπουργών δείχνουν ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να βγήκε πανίσχυρος από το συνέδριο, όμως υπάρχουν στελέχη με μακρά διαδρομή, απήχηση στη βάση και τα οποία έχουν τη δική τους αυτόνομη πορεία.

    Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας
    Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας

    Οι προαναφερθείς εξελίξεις φαίνεται ότι αναγκάζουν τον κ. Τσίπρα να καταλήξει εκ νέου στην περίπτωση του απερχόμενου γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα. Μολονότι πρόκειται για ένα εργατικό στέλεχος, χαμηλών τόνων, είναι βέβαιο ότι η διαφαινόμενη επανεκλογή του ουσιαστικά ακυρώνει αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στην εισηγητική του ομιλία στο συνέδριο. Ότι δηλαδή, είναι πολύ πιο σημαντικός ο ρόλος στο κόμμα παρά στην κυβέρνηση.

    Πάντως, οι διαδικασίες για την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή. Από τη σύνθεση του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ θα φανούν και οι καραμπόλες σε σχέση με τον επικείμενο ανασχηματισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έντονο παρασκήνιο και ραγδαίες εξελίξεις. Στάση αναμονής για τις προσχωρήσεις στελεχών τηρούν στη ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή: Πώς εμπλέκεται η ελληνική πρεσβεία στο “δημοψήφισμα Ερντογάν”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ