• Πολιτική

    Δημοσκοπήσεις: Παραμένει διψήφια η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας – Τι πιστεύει ο κόσμος για δίκη Χρυσής Αυγής και πανδημία

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Διψήφιο παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη.

    Ειδικότερα στην δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, sτο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές αύριο» η ΝΔ συγκέντρωσε το 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση το 3,3% και 2,5% το ΜέΡΑ 25.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Μarc, στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 31,8% την κρίνει θετικά και το 29,9% μάλλον θετικά, ενώ το 23,1% θετικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (35,3%).

    Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προκρίνει την επιμονή στο διάλογο (54,2%) έναντι 39,7% που θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση. Ενδιαφέρον, πάντως, είναι το γεγονός ότι το διάλογο προκρίνει η πλειοψηφία ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, τουλάχιστον μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (55,9%) και του ΣΥΡΙΖΑ (58,2%).

    Αξιολογώντας τα μέτρα για την πανδημία, το 39,2% πιστεύει ότι είναι «αυτά που πρέπει» αλλά το 35,6% θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρότερα». Μόνο το 19% τα θεωρεί υπερβολικά αυστηρά. Το μήνυμα για τη χρήση της μάσκας έχει όπως φαίνεται περάσει στην πλειοψηφία, καθώς το 67,2% συμφωνεί με τη χρήση της παντού και το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Αντιθέτως, διαφωνεί το 19,8% και μάλλον διαφωνεί το 3,8%.

    Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες έναντι του εμβολίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, υπάρχει διχογνωμία για τη χρήση του, καθώς το 32% δηλώνει κατηγορηματικά «ναι» θα το κάνει και το 17% «μάλλον ναι». Αντιστοίχως, «όχι» απαντά το 30,2% και «μάλλον όχι» το 10,8%.

    Την ίδια ώρα, μικρότερη, αλλά διψήφια, εμφανίζεται η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσίασε η Alco για λογαριασμό του Open TV.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%.

    Παράλληλα, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή «καταλληλότερος πρωθυπουργός».

    Δείτε τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της Alco:



    ΣΧΟΛΙΑ