• Πολιτική

    Δημοσκόπηση PRORATA: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου


    Κατά 4 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata που παρουσιάστηκε στο ATTICA TV.

    Η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 31,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ (28,5 και 26% οι επιδόσεις τους, σύμφωνα με την προηγούμενη μέτρηση).

    Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,5%. Ωστόσο, αύξηση κατά μία μονάδα παρουσιάζει το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 6%, όπως και το ΜΕΡΑ 25, που, από 3% το ποσοστό του άγγιξε το 3,5%, ενώ μειωμένα κατά μισή μονάδα είναι τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης (3%). Επιπλέον, σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δεξαμενή των αναποφάσιστων, με όσους κινούνται στη ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου να φθάνουν το 10,5%.

    Παράλληλα, αναφορικά με την εκλογική συμπεριφορά όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη, μόνο ο ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες (24%) θα κατευθυνθεί προς το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου, σε περίπτωση που το κόμμα του Κασιδιάρη δεν θα κατέβαινε στις εκλογές.

    Να σημειωθεί δε ότι η έρευνα της PRORATA καταγράφει και τις απαντήσεις των ερωτηθέντων για την εκλογική τους συμπεριφορά, στην περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής και η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες (34,5% έναντι 29,5%), ενώ υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων (11,5%). Η δεύτερη εκλογή, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, φαίνεται να ασκεί ιδιαίτερη πίεση στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς το ΠΑΣΟΚ συμπιέζεται στο 8%, ενώ ΜΕΡΑ 25 και Ελληνική Λύση φαίνεται να παραμένουν εκτός Βουλής (2,5%).

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές 2023 – Αλιβιζάτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη



    ΣΧΟΛΙΑ