Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata: Μπροστά κατά 13 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  • NewsRoom


Προβάδισμα 13 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της Prorata για το newpost.gr, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου δείχνει να προκύπτει επτακομματική Βουλή και τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 39,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%
Κίνημα Αλλαγής: 7%
ΚΚΕ: 5,5%
Χ.Α.: 3,6%
Ελληνική Λύση: 3,2%
ΜέΡΑ25: 3,2%

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, η ΝΔ έχει μεγάλες πιθανότητες να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, ενώ την είσοδό τους στη Βουλή δείχνουν να εξασφαλίζουν τόσο το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη όσο και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΝΔ: 36%
ΣΥΡΙΖΑ: 24%
Κίνημα Αλλαγής: 6%
ΚΚΕ: 5%
Χ.Α.: 3,5%
Ελληνική Λύση: 3%
ΜέΡΑ25: 3%
Πλεύση Ελευθερίας: 1%

Στη συγκεκριμένη μέτρηση τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν 7%, ενώ η αποχή, το άκυρο και το λευκό 3,5%. Η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διευρυμένη κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Prorata, που είχε δημοσιευτεί στις 22 Ιουνίου, όπου η ΝΔ συγκέντρωνε 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%.

Στην ερώτηση αν θα προτιμούσατε να σχηματιστεί αυτοδύναμη ή συμμαχική κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το 47% απαντά ότι θα προτιμούσε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44% είναι υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης.


ΣΧΟΛΙΑ