• Πολιτική

    Δημοσκόπηση MRB: Στις 4,8 ποσοστιαίες μονάδες ανοίγει το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Ανδρουλάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας – Νίκος Ανδρουλάκης


    Άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δίνει η νέα δημοσκόπηση της MRB για τον Απρίλιο, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

    Η διαφορά  στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνεται σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση στις 4,8 ποσοστιαίες μονάδες.

    Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, από 28% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 24,9%,  από 24,7% προηγουμένως.

    Το  ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί με 8,3% (από 8%), το ΚΚΕ με  5,5% (από 5,1%), το ΜέΡΑ25 με  3,2% (από 3,8%) και η Ελληνική Λύση με 3% (από 4,6%).

    Το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνει ποσοστό 4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 13%.

    Με αναγωγή των αποτελεσμάτων επί των έγκυρων, η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώνεται στο 5,1%. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 31,3% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,7%, το ΚΚΕ στο 5,8%, η Ελληνική Λύση στο 3,2%, το ΜέΡΑ 25 στο 3,4% και οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη στο 4,2%.

    Όσον αφορά το πως απάντησαν οι πολίτες για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 37,4% , ο Αλέξης Τσίπρας 31,1% , ενώ κανείς λαμβάνει το 39,4%.

    Όλοι οι επιμέρους δείκτες δείχνουν ότι η κυβέρνηση μαζεύει τις απώλειες που καταγράφηκαν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.



    ΣΧΟΛΙΑ