• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Δύσκολα τα πράγματα με την ακρίβεια – Τι είπε για market pass και αυξήσεις μισθών


    Την αγωνία του για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha. Με τις όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες είναι οι υψηλές τιμές στα προϊόντα και η καθημερινότητα, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι το θέμα αυτό απασχολεί την κυβέρνηση.

    Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι βλέπει πως ο κύκλος της ακρίβειας φτάνει στο τέλος του.

    «Εξακολουθώ να πιστεύω, παρά τις μεγάλες αυξήσεις, ότι πλησιάζουμε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της μεγάλης ακρίβειας. Το δείχνουν και τα στοιχεία του πληθωρισμού, τα οποία αποκλιμακώνονται, όμως τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, θα το επαναλάβω. «Market Pass», λοιπόν, το οποίο πληρώνουμε σήμερα, είναι 220 εκατομμύρια μέχρι και τον Οκτώβριο, μία πολύ σημαντική βοήθεια την οποία έχουμε δώσει. Έχετε δίκιο να λέτε ότι αυτή τη στιγμή στον προγραμματισμό μας είναι να μην συνεχίσει το «Market Pass», παρά μόνο για τις περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και του Έβρου

    «Θα ξύσω τον πάτο βαρελιού για τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ανέφερε επίσης: «δεν δίστασαμε να βάλουμε πολύ μεγάλα πρόστιμα για την ακρίβεια σε μεγάλες εταιρείες, τα οποία και πληρώθηκαν».

    «Έχω μιλήσει πολλές φορές για το θέμα αυτό και έχω πει ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για το θέμα της ακρίβειας:

    • Η μία είναι η προσέγγιση των προσωρινών μέτρων στήριξης, όπως το «Market Pass», που δίνουν μια ανακούφιση στο πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν.
    • Και η δεύτερη, πιο δομική λύση, έχει να κάνει με τις μόνιμες αυξήσεις των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και με τα μέτρα σωστής λειτουργίας της αγοράς -παρεμβάσεις οι οποίες θα είναι εδώ και όταν η ακρίβεια θα υποχωρήσει», είπε μεταξύ άλλων.

     «Αν δεν είχαμε τις καλές επιδόσεις στην οικονομία δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε όσα κάναμε και να στηρίξουμε την κοινωνία. Το αποτύπωμα της ανάπτυξης είναι σημαντικό. Οι μέσοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα σήμερα αυξάνονται», είπε μεταξύ άλλων για την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι και η μείωση των φόρων δημιούργησε απόθεμα εισοδήματος. «Υπάρχουν άνθρωποι που τα βγάζουν πολύ δύσκολα. Δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού για να τους βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Οι πρώτες 100 μέρες μου φάνηκαν σαν 1.000 – Τι είπε για τον Κικίλια
     

    ——————————-

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός – Μάθε πού ψηφίζεις
    Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών



    ΣΧΟΛΙΑ