• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Marc: Στο 15,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


    Σταθερά με διψήφια προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

    Tο 36,1% των πολιτών θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ το 20,5% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ αν διεξάγονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή. Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τη δημοσκόπηση διαμορφώνεται στο 15,6%.

    Στο ερώτημα πώς κρίνουν οι πολίτες τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης ενάμιση χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές ανεξάρτητα από τι ψηφίζουν το 52,7% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά σε αντίθεση με το 46,5% που απάντησε αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

    Στο ερώτημα «πώς κρίνετε συνολικά την στάση και αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ;» οι πολίτες σε ποσοστό 77,8% απάντησαν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ το 20,1% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά.

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2021 και σε μέγεθος δείγματος 1.003 νοικοκυριών.

    Δημοσκόπηση Metron Analysis

    Διψήφια είναι η διαφορά των δύο κομμάτων και σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

    Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 32,3%, χάνοντας σε ένα μήνα 1,3 ποσοστιαίες μονάδες (33,6% τον Φεβρουάριο). Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, λαμβάνει ποσοστό 20,5%, σχεδόν ίδιο με το 20,4% του περασμένου μήνα.

    Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6%.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,το πιο σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα παραμένει η πανδημία και η ιατρική περίθαλψη με 37%, όμως πριν από ένα μήνα ήταν στο 45%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η οικονομία με 27% ενώ ακολουθεί το πολιτικό σύστημα με 11%.

    Αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, το 63% των πολιτών πιστεύει ότι μέσα στο 2021 θα επανέλθει η φυσιολογική καθημερινότητα ενώ 1 στους 4 πολίτες θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος του χρόνου.

    Όσον αφορά το μείζον θέμα του εμβολιασμού, καθώς αποτελεί σπουδαιότατο παράγοντα επιστροφής στην κανονικότητα, το 68% λέει ότι θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 22% ότι δεν θα το κάνει.



    ΣΧΟΛΙΑ