• Πολιτική

    Δημοσκόπηση MARC: Στις 6,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

    Κολάζ φωτογραφιών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν από το βήμα της Βουλής

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας


    Στις 6,1 μονάδες παρουσιάζεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MARC, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 32,4%, παρουσιάζοντας άνοδο 0,3% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,3%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παραμένει σταθερό στο 9%, ενώ το ΚΚΕ παρουσιάζει μικρές απώλειες με το ποσοτσό του να πέφτε στο 6% από 6,1% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.

    Απώλειες ωστόσο, παρατηρούνται και στο ΜέΡΑ25 με το ποσοστό του να αγγίζει το 3,3% και στην Ελληνική Λύση, η οποία καταγράφει ποσοστό 3,2%. Παράλληλα, το 1,6% φαίνεται πως θα επιλέξει την Πλεύση Ελευθερίας, το 1,5% το κόμμα Νίκη, το 1,2% το ΕΑΝ, το 1% η Εθνική Δημιουργία, ενώ το 1,8% επιλέγει κάποιο άλλο κόμμα.

    Στην παρακάτω διαφάνεια επίσης, διαφαίνεται η μετακίνηση των ψηφοφόρων του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, μετά τον αποκλεισμό του από τις εκλογές.

    Όσον αφορά την προτίμηση των ερωτηθέντων, το 36,9% εμπιστεύεται περισσότερο ως πολιτικό αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ποσοστό 36,9%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 24,9%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 5,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3,6%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 3%, ενώ το 1,7% επέλεξε άλλο πολιτικό πρόσωπο και το 19% δεν απάντησε στην ερώτηση.

    Πώς αξιολόγησαν οι ερωτηθέντες συνολικά την κυβέρνηση

    Τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός με βάση τις εκλογές

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει το ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα Σαμαρά



    ΣΧΟΛΙΑ