• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Marc: Μικρές οι απώλειες της ΝΔ, στο 8,5% το προβάδισμα από ΣΥΡΙΖΑ – Πόσους απασχολούν οι υποκλοπές

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Μικρές είναι οι απώλειες για την Νέα Δημοκρατία από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 32% από 32,2% στην προηγούμενη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 23,5% από 23% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ποσοστό 12,3% από 11,8% στην προηγούμενη μέτρηση. Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες.

    Στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 5,4%, η Ελληνική Λύση ποσοστό 5%, το ΜέΡΑ25 ποσοστό 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% και η Εθνική Δημιουργία 1%.

    Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες ανησυχούν περισσότερο για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, σε ποσοστό 84,2%. Ποσοστό 36,4% ανησυχεί για τα εθνικά θέματα και τα Ελληνοτουρκικά, ενώ το 30,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ανήσυχο για το ζήτημα της εγκληματικότητας.

    Το 26,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ανήσυχο για το ζήτημα το πολέμου της Ουκρανίας, ενώ μόλις το 16% των πολιτών δηλώνει πως ενδιαφέρεται για το ζήτημα που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή, αυτό των υποκλοπών.

    Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παραμένει η αδιαμφισβήτητη υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο στη δημοτικότητα όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρώτη δημοσκόπηση μετά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Κυριαρχία της ΝΔ με «ρωγμές»

    Παναγιωτόπουλος για την αναγόρευση του Μενέντεζ: «Πραγματικός φίλο του Ελληνισμού»

    Ηλιόπουλος: Τρομακτικό για τη Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει άγνοια για την ΕΥΠ



    ΣΧΟΛΙΑ