• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Marc: Μηδενικές οι απώλειες της ΝΔ από το ζήτημα του γάμου ομοφύλων – Υπέρ τάσσεται το 57,8%

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την κυριαρχία της ΝΔ επιβεβαιώνει η νέα δημοσκόπηση της Marc, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, με την συσπείρωσή της να καταγράφεται γύρω στο 78%.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, το ΠΑΣΟΚ μετράται στο 12,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 10%, το ΚΚΕ στο 8%, η Ελληνική Λύση στο 5,8%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,7%, ενώ η Νέα Αριστερά και το ΜεΡΑ25 στο 2%.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Marc διευθύνων σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη, αυτό σημαίνει ότι η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ είναι στο 39%, ενώ για το ΠΑΣΟΚ στο 15% και για τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12%, στο 9,5%-10% για το ΚΚΕ και στο 7% για την Ελληνική Λύση.

    Αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους υποστηρίζουν την δυνατότητα επιστολικής ψήφου, ενώ υπέρ του γάμου ομοφύλων τάσσεται το 57,8%.

    Από εκεί και πέρα, ωστόσο, το 55% διαφωνούν με τη δυνατότητα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, αν και την ίδια ώρα οκτώ στους δέκα απαντούν ότι τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.

    Σύμφωνα με τα ευρύματα της έρευνας, η ΝΔ δεν καταγράφει απώλειες λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα για τα οποία πρέπει να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση, τα κυριότερα από αυτά είναι η ακρίβεια, η Υγεία και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

    Διαβάστε επίσης

    Επιστολική ψήφος: Πέρασε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

    Γάμος ομοφύλων: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

    Σε προπληρωμένη κάρτα το 50% των επιδομάτων σταδιακά από τον Ιούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ