• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά με «double score» από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

    • NewsRoom


    Ποσοστό υπερδιπλάσιο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 41,6% έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά τους να φτάνει πλέον στις 21,2 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5%, ενώ 3,4% λαμβάνει η “Ελληνική Λύση” και 1,9% το ΜέΡΑ25 .

    Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει τα μέτρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού το 81,8% των πολιτών, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 17,3%.

    Το 55,1% των πολιτών κρίνει επίσης θετικά ή μάλλον θετικά και τα οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τα κρίνει το 41,1%.

    Πολύ ή έστω αρκετά φοβάται μια πιθανή μείωση των αποδοχών του λόγω της οικονομικής κρίσης που συνοδεύει την πανδημία του κορονοϊού το 64,7% των ερωτηθέντων, ενώ γενική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας φοβάται το 61,1%.

    Η ανησυχία για την επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία αγγίζει πολύ ή αρκετά το 74,7% των ερωτηθέντων.



    ΣΧΟΛΙΑ