• Πολιτική

  Δημοσκόπηση Interview: Στις 22,5 ποσοστιαίες μονάδες αυξήθηκε το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  μητσοτάκης τσιπρας


  Προβάδισμα 22,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η  ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το Βεργίνα TV, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 3-6 Μαΐου.

  Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,6% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 56% στο ερώτημα για τον πιο κατάλληλο πρωθυπουργό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ποσοστό 20%.

  Όσον αφορά τη δημοφιλία των υπουργών, προηγείται ο Άδωνις Γεωργιάδης και ακολουθούν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μάκης Βορίδης και Χάρης Θεοχάρης.

  Σχετικά με τον κορονοϊό, το 51% θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη λειτουργία των καταστημάτων δεν ενθαρρύνουν την επαναλειτουργία της αγοράς.

  Το 49% θεωρεί ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και πρέπει να αρθούν. Αντίθετα, το 42% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της νόσου ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν δουλειές.

  Όσον αφορά την προέλευση του ιού, το 36% θεωρεί ότι προήλθε από ζώο και μεταδόθηκε σε άνθρωπο, ενώ το 37% ότι ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας.  ΣΧΟΛΙΑ