• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Σταθερό το διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για τα 2 χρόνια της Κυβέρνησης Μητοστάκη

    υριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπραςυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας


    Σχεδόν σταθερό διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Alco, που δημοσιεύθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται μ 36,9% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 3,6%.

    Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευρύνει τα ποσοστά του σχετικά με το ποιόν εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 40% έναντι 22% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναφορικά με τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, το 54% θεωρεί απαραίτητες τις απαγορεύσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ το 38% θεωρεί πως θεωρούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας.

    Τέλος η δημοσκόπηση ασχολείται με την πορεία της κυβέρνησης της ΝΔ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια μετά τις εκλογές.

    Ειδικότερα, στην ερώτηση  για το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν από την κυβέρνηση 2 χρόνια μετά τις εκλογές το 19% δηλώνει πολύ, το 22% αρκετά, το 24% λίγο και το 32% καθόλου.

    Σε αντίστοιχη ερώτηση για την ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, μόλις το 4% δηλώνει πολύ, το 18% αρκετά, το 27% λίγο και το 46% καθόλου.

    Αναλυτικότερα ανά τομέα, οι πολίτες θεωρούν καλύτερη την κυβέρνηση της ΝΔ έναντι αυτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομία, στην υγεία, στο μεταναστευτικό, στην παιδεία και στν προστασία του περιβάλλοντος. Αντίθετα τη θεωρούν χειρότερη στους τομείς των εργασιακών και της εγκληματικότητας.

    Τέλος, αναφορικά για την γνώμη των πολιτών σε σχέση με αυτή που είχαν στις εκλογές για τους δύο αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, το 31% δηλώνει πως απέκτησε καλύτερη γνώμη για τον πρωθυπουργό μετά από 2 χρόνια, το 37% αναφέρει πως έχει την ίδια, ενώ το 30% πως απέκτησε χειρότερη γνώμη.

    Αντίστοιχα, το 10% δηλώνει πως απέκτησε καλύτερη γνώμη για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές, το 52% πως διατηρεί την ίδια ενώ το 33% πως η γνώμη του έγινε χειρότερη δύο χρόνια μετά.



    ΣΧΟΛΙΑ