• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Σταθερό, διψήφιο προβάδισμα Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής

    • NewsRoom
    Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

    Γιώργος Πατούλης


    Ισχυρό προβάδισμα φαίνεται πως έχει αποκτήσει ο Γιώργος Πατούλης για την μάχη της περιφέρειας Αττικής σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Alco.

    Στη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από 13 έως 18 Μαρτίου 2019, ο κ. Πατούλης συνεχίζει να προηγείται με 15 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σαφής είναι και η υπεροχή του σε όλα τα ερωτήματα.

    Αναλυτικότερα, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη Αττικής», ο Γ. Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 31,6%, έναντι 17,8% της Ρ. Δούρου, 13,6% του Γ. Σγουρού, 5,8% του Ηλ. Παναγιώταρου και 5,8% του Γ. Πρωτούλη, 7,9% αποχή-λευκό, ενώ 17,5% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

    Τα ποσοστά επί των εγκύρων διαμορφώνονται ως εξής: Γ. Πατούλης 34%, Ρ. Δούρου 19%, Γ. Σγουρός 15%, Ηλ. Παναγιώταρος 6%, Γ. Πρωτούλης 6%, «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 20%.

    Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής», ο Γ. Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 32%, έναντι 12% της Ρ. Δούρου και 9% του Γ. Σγουρού.

    Μεταξύ Γ. Πατούλη και Ρ. Δούρου οι ψηφοφόροι θα επέλεγαν τον πρώτο με ποσοστό 43%, έναντι μόλις 22% που συγκεντρώνει η Ρ. Δούρου.

    Στην ίδια δημοσκόπηση η νυν περιφερειάρχης βαθμολογείται αρνητικά για το έργο της (το 43% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο, το 23% λίγο, το 4% πολύ, το 16% αρκετά και το 14% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Επίσης, για το εάν η κ. Δούρου έχει κάνει περισσότερα ή λιγότερα από ό,τι ανέμεναν οι πολίτες, το 66% απαντά λιγότερα και μόλις το 20% όσα περίμεναν. Το 5% πιστεύει ότι έκανε περισσότερα, ενώ το 9% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

    Στο ερώτημα για το αν θα ήθελαν να ξαναδούν την κ. Δούρου στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής, το 69% λέει όχι, το 18% ναι, ενώ το 13% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση Alco για Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλο προβάδισμα Πατούλη, «αποτυχημένη» η Δούρου



    ΣΧΟΛΙΑ